Muziek is de rode draad tijdensde Nieuwkerkse kermisweek

Met Crêpe Brulée treedt Manuel Haustraede donderdag tweemaal op. © EF
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

Tijdens de kermisweek van Nieuwkerke is muziek zowat de rode draad doorheen het kermisprogramma. Zo is er voorafgaand aan het traditionele vuurwerk van donderdag 1 september een muziekavond met Crêpe Brulée, de groep van Manuel Haustraede die nu al ruim drie jaar in Nieuwkerke woont.

“Ik zong eerder al een paar nummers met de Koninklijke Harmonie St.-Cecilia, maar dit keer neem ik mijn bandleden mee voor een uurtje jazz, folk en rock-‘n-roll met vele invloeden van het Franse chanson”, aldus Manuel Haustraede (34), personeelsmanager bij een bedrijf in het Oost-Vlaamse Kruisem.

Muziek kreeg hij mee van zijn ouders. “Vader speelde in een bandje, de Electric Ananas en mijn moeder verloochende haar Franse roots niet en zong graag mee met de Franse chansons. Vandaar ook dat ik met Crêpe Brulée Franse liedjes breng. Om het publiek mee te krijgen, haal ik wel eens zo’n Franse klassieker naar boven maar met de groep brengen we vrijwel alleen eigen nummers.”

Manuel schrijft de teksten, speelt gitaar en is de zanger van de groep die met Vilain Garçon al een eerste cd afleverde. Het nummer Pas de Boulot is de favoriet van Sarah, de vrouw van Manuel. “Het nummer geeft goed aan waarvoor de groep staat met een rustig lazy jazz begin en een gestresseerd einde.”

Met Crêpe Brulée treedt Manuel op donderdag 1 september afwisselend op in Frituur De Platse (om 20 uur) en de Chaplin (om 21 uur). Achteraf wordt de cd te koop aangeboden.

Kermisbal

Meer muziek is er tijdens het kermisbal dat wordt gehouden in ‘t Seultje op zaterdag 27 augustus. De dag nadien spelen de Koninklijke Fanfare en de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia op en rond de kiosk. De ambi-fanfare A. L. L. O. trekt aansluitend rond in de Nieuwkerkse cafés. Accordeoniste Jana Ghelein speelt op maandag 29 augustus in de Frituur De Platse. Daar wordt ook een sfeervol optreden gebracht door de harmonie van Nieuwkerke op woensdag 31 augustus.

Naast de eerder vermelde Manuel Haustraede treedt op donderdag 1 september ook Cardboard Cabin op en dit in Folie à deux en het Hazekasteel. De groep brengt warme dansbare folk met sopra, sax, accordeon, contrabas en drum.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier