‘MS Buddy Challenge’ valt in de prijzen

De lokale afdeling van JCI, de jonge kamer, viel in de nationale prijzen. De reis die ze organiseerden naar Bourgogne samen met een aantal MS-patiënten en hun begeleiders werd door het nationaal congres van JCI als zeer waardevol beschouwd. Het leverde JCI Menen-Wevelgem, een van de 53 afdelingen van JCI Belgium, de prestigieuze award ‘best local community empowerment program’ op.

© SLW

Hun opzet was dan ook niet min. Ze bezorgden vooreerst twintig MS-patiënten, bezoekers van het MS-huis in Menen, een onvergetelijke vijfdaagse reis naar Bourgondië. Reizen is voor de meesten een onbereikbare droom door de vele verzorging die ze voortdurend nodig hebben. Daarom maakte ook een sterke groep zorgverleners, onder meer een neuroloog, enkele kinesitherapeuten en een vijftal verpleegkundigen de trip mee.

“Met de jonge kamer Menen-Wevelgem zamelden we de nodige fondsen in via onder meer een comedy night en een quiz”, zegt een van de initiatiefnemers Klaas Vanneste. “Ook heel wat sponsors ondersteunden dit initiatief dat symbool staat om de moed nooit op te geven en steeds voorwaarts te gaan. De leden van JCI Menen gingen mee als buddy, ter plaatse organiseerden we een programma met sportieve uitdagingen, relaxatie en muziekoptredens. Het was voor iedereen, zowel de patiënten als voor ons een geweldige uitdaging, iets wat de jury erkende en dit project dan ook bekroonde.”

Zestien maanden voorbereiding gingen vooraf aan de reis, die door 48 personen werd gemaakt. Een bus vol. Het budget van 20.000 euro en veel belangeloze inzet van de buddies en de begeleiders maakten deze droomreis waar.

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.