Midi Apéritifs lanceert Ruby Rush

(foto MD)
Redactie KW

Na Classic Red en Liquid Sunset brengt Midi Apéritifs uit Bissegem de alcoholvrije Ruby Rush op de markt. Perfecte timing met de start van Tournée Minérale. “Het is geen spiritvervanger, zoals een non-alcoholische gin of rum, maar een volwaardig aperitiefdrankje op basis van verjus versterkt met braambessen, vijgen, rozemarijn, rozen, zwarte peper en gentiaan”, zegt zaakvoerder Jules Delaere (27).

Midi Apéritifs is opgestart in 2019. Na Classic Red en de iets fruitigere Liquid Sunset in 2021 lanceren Jules Delaere, zijn partner Aurélie Quidousse en Guillaume Lambrecht hun derde aperitief Ruby Rush. “Dit keer alcoholvrij om te beantwoorden aan de groeiende vraag van klanten en distributeurs. Deze was veruit het moeilijkste om te ontwikkelen. Net zoals onze alcoholische aperitieven spitsen we ons serieus toe op smaak als eerste focus.”

“Er is niet zo’n groot aanbod aan alcoholvrije dranken die niet te zoet en te plakkerig zijn. Alcohol is een gemakkelijke drager van smaak en ik wou niet de zoveelste watergebaseerde drink op de markt brengen, dus moesten we op zoek gaan naar alternatieven. Zo kwamen we uit op verjus, dat is het sap van onrijpe druiven en werd vroeger beschouwd als een restproduct en bijvoorbeeld gebruikt voor dressings. Nu wordt dat ook zo gedronken. Het heeft een hoge zuurtegraad, maar is aangenaam”, legt Jules uit.

Smaakvolle non-alcoholische spritz

Ruby Rush is amper te onderscheiden van een aperitief met alcohol. “Met enkel spuitwater toe te voegen heb je al een smaakvolle non-alcoholische spritz. Met het derde drankje van Midi Apéritifs dragen we niet de boodschap van abstinentie of matigen uit, maar een volwaardig artisanaal alternatief met veel smaak en plezier.” Een fles van 70 centiliter kost 27,95 euro. Je haalt er ongeveer 14 serves uit. Ruby Rush kan online besteld worden op de webshop midiaperitifs.com of is vanaf maandag 6 februari te verkrijgen in drankenhandels zoals Crombé Wines en Pauwels.

Midi Apéritifs telt intussen zowat 400 klanten over Vlaanderen, verdeeld over winkels, verkooppunten en horecazaken. Buiten België zijn de dranken ook verkrijgbaar in Zwitserland en Duitsland, en na hun deelname aan de beurs Bar Convent Berlin binnenkort ook in Engeland en Spanje. (MD)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier