Middelkerke zorgt voor leuke alternatieven voor afgelaste events

Victor en Tom Dedecker (rechts): "We hebben nog heel wat andere troeven voor een zorgeloze zomer." © LC
Paul Bruneel

In augustus en september worden ook in Middelkerke heel wat evenementen afgelast. Bier aan Zee, Bubbels aan zee, StreetmArt en de Noordzeefakkeltocht zijn er maar enkele van. Schepen voor Toerisme Tom Dedecker (Lijst Dedecker) verzekert dat je deze zomer toch niet op je honger blijft zitten.

“We hebben de afgelastingen doorgevoerd in samenspraak met het bestuur, onze diensten, de horeca en de organisatoren, maar we hadden al een en ander zien aankomen voor de start van de zomer. Daarom hebben we toen eigenlijk al voor een andere aanpak gekozen. Middelkerke heeft troeven genoeg voor een veilige en zorgeloze vakantie en precies die troeven willen we nu ook gaan uitspelen. We hebben heel bewust een aantal beheersbare events en deze schotelen we via een gepast activiteitenaanbod voor aan onze vakantiegangers“, legt Tom Dedecker uit.

Rust en ruimte

“Het zijn bovendien ook activiteiten die niet enkel bedoeld zijn voor de vakantiegangers, maar het is ook voor de inwoners en tweedeverblijvers een ideale gelegenheid om de gemeente beter te leren kennen. We voelen nu ook aan dat de mensen niet meer vragen naar grote events, maar vooral rust en ruimte willen en dat is net wat wij aanbieden. We beschikken over een prachtige natuur, een groot strand, kilometers fietsroutes die lopen langs het hinterland, vijf natuurgebieden en het reuzenrad dat op de site van het vroegere casino staat. We hebben ook een aantal back to basics programma’s die enorm in de smaak vallen.”

Expeditie Hinterland

Een ervan is Expeditie Hinterland, die je met de fiets of te voet kunt afleggen langsheen picknickplekjes, smuladresjes en fotospots. Ook de ‘mollige’ speelzoektocht waarin je fietsend op zoek gaat naar Pol Demol valt bijzonder in de smaak en dan is er nog de Tour Elentrik, een ontdekkingstocht langsheen beschilderde elektriciteitskasten.

Nog tot het einde van de maand kun je deelnemen aan de Ronde van Middelkerke, een fiets- en wandelzoektocht met ‘lekkere’ prijzen. Er zijn zomaar eventjes 2.500 smulbonnen en 16 fietsen te winnen. Het wedstrijdreglement is hier te downloaden. Er zijn natuurlijk ook de vele reeds bestaande fiets- en wandelroutes die het plaatje compleet maken. Alles is te vinden op de gemeentelijke website of in de toerismekantoren.

Info: www.middelkerke.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.