Michiel Decaesstecker (37) kiest bewust voor een druk sociaal leven: “Ik heb echt geen zittend gat”

Michiel Decaesstecker is een bezige bij in de gemeente. Hij werkt als ziekenoppasser bij I-Mens, maar daarnaast is hij in zijn vrije tijd actief bij heel wat verenigingen. © JDK
Jeffrey Dael
Jeffrey Dael Medewerker KW

Michiel Decaesstecker is een bezige bij. De 37-jarige jongeman is een graag geziene figuur die heel vaak opduikt in het Kortemarkse sociale en verenigingsleven. Genieten van het leven en een handje helpen met de medemens, dat is zijn levensmotto dat hij elke dag probeert toe te passen.

“Ik ben geboren als de jongste van een tweeling”, steekt Michiel van wal. Hij woont aan de Nieuwstraat in een van de appartementen in residentie villa Deprez. “Ik ben twee minuten jonger dan mijn zus Michèle, die als eerste ter wereld kwam. Ik nam mijn intrek in een van de nieuwe appartementen in de Nieuwstraat. Ik weet dat er heel wat om te doen is geweest, maar uiteindelijk komt alles altijd in orde, ook al was dat anderhalf jaar later. Ik woon hier graag, met het mooie zicht op de Krekemeersen”, vertelt Michiel.

Femma-vrouwen

“Ik werk als ziekenoppasser bij I-Mens en mijn taak bestaat erin mensen te begeleiden die zwaar ziek, mindervalide of dement zijn. Voor deze mensen is het van groot belang dat ze een nuttige dagbesteding hebben. Zo heb ik een aantal cliënten met wie ik wekelijks ga fietsen of zwemmen. Het zijn niet alleen bejaarde mensen, er zitten ook vijftigers tussen. Hoewel ik soms schrijnende situaties zie, blijf ik dit een boeiende job vinden. Het gebeurt wel eens dat ik ook kook voor die mensen en dat is ook wel een van mijn passies. Ik ben ooit begonnen met werken in de grootkeuken van een ziekenhuis. Binnenkort hoop ik te starten met een opleiding tot zorgkundige.”

“Ook naast de werkuren probeer ik er te zijn voor mijn medemensen”

“Ook naast de werkuren probeer ik er te zijn voor mijn medemensen”, vervolgt Michiel. “Ik ben afgevaardigde bij SVD Kortemark, zowel bij de eerste ploeg als bij de reserveploeg. Dat is echt iets wat mij nauw aan het hart ligt en daar kruipt ook veel tijd in. Ik sta niet alleen in voor de administratie voor en na de wedstrijd of het ontvangen van de spelers en de scheidsrechter, maar ik hou me evengoed bezig met het wassen of plooien van de spelerskledij. Het gebeurt vaak dat ik voor of na het werk nog snel naar het voetbalplein rijd om de was in de wasmachine of de droogkast te steken, zodat alles weer proper klaarligt tegen de volgende match.”

En van het een komt vaak het ander. “Als je een bezige bij bent in een vereniging, vragen mensen je al snel eens om elders ook een handje toe te steken. Ik ben vrijgezel, dus ik moet dat aan niemand vragen, natuurlijk. Zo ben ik ook actief tijdens de Toogmarathon of tijdens Dreambeats. Daar help ik zowel tijdens het festival als tijdens de opbouw. Mensen kijken ook niet vreemd op als ze me zien helpen tijdens het Belgisch kampioenschap vinkenzetting of tijdens een feestavond van de Femma-vrouwen. Is het daarom dat ik het ook goed overwogen heb om in de toekomst politiek actief te worden? Misschien wel, want normaal gezien zal ik een plaatsje krijgen op de lijst van CONTENT. Dan zal ik me eens letterlijk kunnen inzetten voor alle Kortemarkenaren. We zullen wel zien wat dat geeft”, aldus Michiel.

Bodyshaming

“Naast al mijn bezigheden in het drukke verenigingsleven, hecht ik ook heel veel waarde aan mijn familie. Ik ben een echte familieman en wie aan mijn familie raakt, raakt ook aan mij. Voor hen zou ik echt door het vuur gaan. Door mijn drukke bezigheden tijdens de week én het weekend, snak ik wel eens naar rust, maar als ik dan eindelijk eens een luie dag heb en in de zetel zit, word ik na een tijdje alweer onrustig. Ik heb echt geen zittend gat, hoor”, lacht Michiel.

“In mijn vrije tijd ben ik wel fan van een leuke citytrip of een strandvakantie, maar ik hou ook enorm van stand-upcomedy. Ik zag onlangs Urbanus, Sven de Leijer en Jade Mintjens al aan het werk. Die laatste is niet alleen een keigoede humoriste, het is ook nog eens een heel knappe madam. Maar dat is Jacotte Brokken ook, onze weervrouw. Ik vind het jammer dat ze onlangs weer gebodyshamed werd. Ze heeft een maatje meer, en dan? Het is erg dat mensen, bekend of niet, zo aangepakt worden. Iedereen heeft wel iets, maar dat maakt je daarom niet minder mooi dan een ander, zowel vanbinnen als vanbuiten”, besluit Michiel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier