Mevo Ledegem, G-sporter Jiebe en dragende kracht minivoetbalcompetitie vallen in de prijzen

© Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

In zaal De L!NK in Sint-Eloois-Winkel werden vorige week vrijdagavond de jaarlijkse sportprijzen uitgereikt. De U15 van volleybalclub Mevo Ledegem, G-sporter Jiebe Vermeersch en Hendrik Vandromme namen de hoofdprijzen in ontvangst.

De jaarlijkse sportprijzen lokten vrijdagavond een pak volk naar De L!NK. Johan Vandromme, voorzitter van de sportraad, leidde de uitreiking in goede banen. Hij loofde bij aanvang de inzet en het talent van de lokale sporters. “Jullie zin de voorbeelden voor de volgende generatie.” Tijdens de uitreiking van de sportprijzen werd al snel duidelijk dat er in de gemeente veel sporttalent woont. Verschillende sportprestaties van lokale sporters werden vernoemd. Vincent Lambrecht wist met zijn paard de jumping van Mechelen te winnen. Jade Vansteenkiste knokte terug na enkele blessures en nam deel aan het EK turnen. Martijn Wydaeghe doet het uitstekend als co-piloot van rallypiloot Thierry Neuville.

Geen enkele wedstrijd verloren

De sportraad en het gemeentebestuur reikten drie hoofdprijzen uit. De U15-meisjes van volleybalclub Mevo Ledegem mochten als eerste naar voren. Zij werden gehuldigd als sportploeg van het jaar. De volleybalsters verloren dit seizoen geen enkele competitiewedstrijd. In de beker schopten ze het tot de kwartfinale waarin ze uitgeschakeld werden door de later finalist. “We hadden een sterke ploeg dit jaar. Toen we begonnen merkten we al snel dat de meisjes erg goed bezig waren. Er was niet alleen veel potentieel, maar er werd ook hard gewerkt. Op de trainingen waren er telkens veel speelsters aanwezig”, aldus coach Lindsay Verschooren die voor het tweede jaar op rij de talentvolle groep onder haar hoede nam. “Nu zullen verschillende meisjes doorstromen en hopelijk maken ze in de toekomst ook deel uit van onze hoofddamesploeg.”

Talentvolle G-sporter

Individuele sporter van het jaar is Jiebe Vermeersch. De 20-jarige jongeman uit Rollegem-Kapelle gooit als G-sporter hoge ogen. Vorig jaar haalde hij op de Special Olympics in Mechelen goud op de 200 meter lopen en werd hij tweede in het verspringen. Ook dit jaar deed hij het goed op de Special Olympics in La Louvière. “Ik heb vroeger nog aan judo en voetbal gedaan, maar inmiddels richt ik me helemaal op atletiek en zwemmen.” Jiebe loopt graag lange afstanden, maar tijdens toernooien neemt hij vaak deel aan de kortere afstanden. Daar blijkt hij ook erg goed in te zijn. “Iedere woensdag ga ik gaan trainen bij de G-sporters van atletiekclub Houtland en ook in De Vleugels in Klerken, waar ik school loop, kan ik sporten. Dat doe ik trouwens echt voor mijn plezier. Ik voel me er goed door. Ik ben mijn ouders ook erg dankbaar dat ze me steunen daarin.”

Minivoetbalcompetitie Rollegem-Kapelle

Uitkijken is het ook ieder jaar naar wie de trofee voor sportverdienste krijgt. Die ging dit jaar naar Hendrik Vandromme. Hij is al vijftig jaar, sinds de oprichting, de stuwende kracht achter de minivoetbalcompetitie in Rollegem-Kapelle. Hendrik was ook jarenlang voorzitter van de sportraad. Hij was ook de grondlegger van het subsidiereglement voor de sportclubs. “Ik ben erg verrast. Ik ben het normaal gewoon om mensen te huldigen en nu word ik nu zelf gehuldigd.” Het krijgen van de trofee deed Hendrik zichtbaar deugd. “Een vijftigtal jaar geleden werd er een minivoetbalcompetitie opgestart in Roeselare, maar plots ontstond ook het idee om dat in Rollegem-Kapelle te doen. We startten toen met zes ploegen. We hebben ooit een zeventigtal ploegen gehad, nu hebben we er telkens vijftig. In de beginjaren kwamen zelf grote namen als Francky Dury en Hein Vanhaezebrouck bij ons voetballen.”

Het voorbije jaar werd het vijftigjarig bestaan van de minivoetbalcompetitie uitgebreid gevierd met onder andere een tentoonstelling en een ontvangst op het gemeentehuis. Dat Hendrik, als motor en het hart van de minivoetbalcompetitie, de trofee van sportverdienste krijgt, is de kers op de taart. “Al zou het zonder de vele enthousiaste bestuursleden niet mogelijk zijn om een dergelijke mooie competitie op til te zetten.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier