Meer dan 50 bieren proeven op vijfde editie Maldegems Bierfestival: “Tijdens smaaksafari op zoek gaan naar bedreigde biersoorten”

De organisatoren van het Maldegems Bierfestival zijn klaar om er een topeditie van te maken. © MIWI
Michel Wijne
Michel Wijne Medewerker KW

Op zaterdag 1 juni is het terrein naast zaal K-BA van 15 tot 23 uur het decor voor de vijfde editie van het Maldegems Bierfestival. Dit jaar staat het festival in het teken van ‘Smaken’. “We gingen op zoek naar brouwers met een uniek assortiment aan bieren waarin zuur, zoet, bitter, zout (zilt) of umami prominent naar voren komen”, zegt voorzitter Roeland De Meyere.

“Alles bij elkaar zijn er twaalf brouwerijen van de partij, die samen vijftig bieren voorstellen. Nieuw dit jaar zijn brouwers van bij of van over de taalgrens, waaronder Den Herberg uit Halle, Lupulus uit Courtil, Dupont uit Tourpes, Kestemont uit Dilbeek en Rolling Hills uit Oudenaarde, waardoor het aanbod een aanzienlijke kwaliteitsinjectie krijgt. Naast Cobblestone en Ambrazar uit Brugge en Skøllmann, Ambibrew en Braugias uit Maldegem, zullen ook de bekroonde brouwerijen Scheldebrouwerij uit Meer en publiekslieveling Van Steenberge uit Evergem aanwezig zijn”, klinkt het.

“Alles bij elkaar zijn er twaalf brouwerijen van de partij die 50 bieren voorstellen” – Roeland De Meyere

“Om ons ‘smaak’-concept te versterken, organiseren we op ons festival ook een Smaaksafari”, gaat Roeland verder. “Tijdens een wandeling van 45 minuten kunnen deelnemers onder begeleiding van een gediplomeerde bierexpert op zoek gaan naar ‘bedreigde biersoorten’, waarbij ze een deskundige uitleg krijgen over smaken, biertypes, brouwers en inspiratie kunnen opdoen voor foodpairing. Inschrijven voor onze ‘Smaaksafari’ kan via vzwwaterbek@gmail.com. Deelnemen kost 10 euro per persoon. Meer informatie is terug te vinden op onze Instagrampagina maldegems_bierfestival”, aldus Roeland.

10.000 bierviltjes

“Ook deze keer zorgt DJ Naaldestekker voor muziek en voorzien we een springkasteel voor de kleintjes. Naast bier zal er ook frisdrank en cava te verkrijgen zijn. Jetons voor bier kosten 2,5 euro en een proefglas 5 euro. De prijs is voordeliger wanneer je een pakket aankoopt. Als kers op de taart verspreiden we de komende weken 10.000 bierviltjes in horecagelegenheden in Maldegem en omstreken, elk met een QR-code waarmee je kans maakt op tien gratis jetons”, besluit voorzitter Roeland De Meyere.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier