Meer dan 150 vrijwilligers ruimen zwerfvuil op

Leden van de Chirojongens hielpen mee zwerfvuil ruimen. © Kurt Desplenter
Jenka Watteny
Jenka Watteny Medewerker

Zaterdag 9 maart stapten meer dan 150 vrijwilligers door de straten van Lichtervelde om zwerfvuil op te ruimen. Met deze actie wil het gemeentebestuur de inwoners bewust maken van het zwerfvuil in de straten.

Samen met MIROM organiseert het gemeentebestuur van Lichtervelde een jaarlijkse zwerfvuilactie. “Op de markt is het zwerfvuil opnieuw ‘tentoongesteld’ om de voorbijgangers te confronteren met het probleem en de hoeveelheid zwerfvuil dat, spijtig genoeg, in enkele uren is opgehaald binnen onze gemeente Lichtervelde”, zegt Steven Bogaert, schepen van Milieu.

“Niemand wil in een vuile straat wonen. Zwerfvuil is klein afval dat buitenshuis wordt achtergelaten op een plaats waar dat eigenlijk niet hoort, zoals sigarettenpeuken, kauwgom, etensresten, verpakkingen, blikjes en ga zo maar door. Om de actie tot een succes te laten uitgroeien, richtte het gemeentebestuur zich hiervoor tot de buurtbeheerders, de jeugdverenigingen en verenigingen die vertegenwoordigd zijn in de milieuraad. Onze oproep kreeg veel respons”, vertelt Steven.

peuken en blikjes

“Er daagden meer dan 150 vrijwilligers, jongeren en ouderen van verschillende verenigingen op: de chiromeisjes en -jongens, de jongensscouts, de Verrekijker, Okra, ‘t Velt, De Margrietestappers, Markant, Het Haantjeshof en Tordale.” De verenigingen trokken door tal van Lichterveldse straten om zwerfvuil te ruimen. Er zijn ook deze keer verschillende zakken zwerfvuil bijeen geraapt uit de straten, bermen en graskanten in Lichtervelde. Het voornaamste zwerfvuil blijft blikken, glas, etensresten, bouwafval en sigarettenpeuken. Na afloop konden alle vrijwilligers op het gemeentehuis genieten van een lekkere kom soep, dankzij het gemeentebestuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier