Marlies Dhaenens naar finale Miss België: “Als ik meedoe, is het om te winnen”

Marlies Dhaenens, met haar familie en vrienden, stoot door naar de volgende preselecties voor de titel van Miss België. © gf
Georges Gielen
Georges Gielen Medewerker KW

Uit zo’n 200 kandidates in het Plopsa Theater in De Panne is de Wingense Marlies Dhaenens (25) geselecteerd, om door te stoten naar de finale van Miss Belgium. Het werd een spannende halve finale, waarbij Marlies haar talent als zangeres ten volle kon benutten. Ze kreeg er meteen de titel van ‘Miss Talent West-Vlaanderen’. “Ik ben het gewend om op te treden als ‘Lizz’ in heel de provincie, want zingen is m’n passie”, vertelt Marlies.

Marlies woont in een moderne woning aan de Beernemsteenweg in Wildenburg. Toen we haar voor het eerst ontmoetten, was ze net terug van het Indonesische eiland Bali, vertrok daarop naar Ibiza, werkt bij de Antwerpse vastgoedmakelaar Prime, verzorgde een aperitiefconcert nabij Gent en ontwierp flyers en affiches als promotie voor haar kandidatuur voor Miss België. “Ik hou wel van nieuwe uitdagingen”, legt onze bezige bij uit. “Mijn zus Annelore doet niets anders dan me inschrijven voor allerlei tv-programma’s: Blind Getrouwd, Love Island, First dates… Soms ben ik een echte kameleon en kan me vlot aanpassen. Voor Miss België mocht ik van organisatrice Darline Devos meteen meedoen. Wat niet evident is, want eenmaal 26 jaar kan dat niet meer. Als ik meedoe, is het wél om te winnen, niet om de groep te vergroten.”

Jury-gesprekken

Van de 200 kandidaten zijn er nog 35 over, waaronder liefst zes uit West-Vlaanderen. “Onze provincie is er bijzonder sterk uitgekomen”, zegt Marlies, die nu doorstoot naar de volgende preselecties op 20, 21 en 22 september. “Dan gaan we eindelijk met de jury kunnen spreken”, legt Marlies uit. “Ik denk dat praten een van m’n sterkste troeven is. Dan kan ik werkelijk tonen, wie ik écht ben. Op 9 november is er dan de ‘Ronde van België’ waarna de uiteindelijke finalistes zullen bekend worden. De grote finale volgt dan op 15 februari 2025.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier