Marcella Callewaert viert haar honderdste verjaardag

Eeuwelinge Marcella Callewaert met Mieke Syssauw en haar dochter Micheline, haar man en haar kleinzoon Bart. (foto Nicolas Verhaeghe) © ArtOculus;Nicolas Verhaeghe Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

In woonzorgcentrum Groenhof heeft Marcella Callewaert op 13 februari haar honderdste verjaardag gevierd.

De jarige zag het levenslicht op 13 februari 1924. Zij was het zesde kind, naast drie broers en twee zussen, van het gezin van Leontine Veroote, die huisvrouw was, en Alfons Callewaert, die arbeider was.

Marcella zelf heeft veertien jaar in een metaalfabriek gewerkt in Menen, waar nu de firma Dupont zich bevindt.

Vijf generaties

In 1945 stapte ze in het huwelijksbootje met Jean Fontyn, met wie ze maar liefst 72 jaar samen is geweest. Ze kregen één dochter, Micheline, die werd geboren op 6 juni 1946. Marcella heeft voorts twee kleinkinderen, Joke en Bart Bouchaert, vier achterkleinkinderen, Berten en Bieke Deluck en Marie en Tuur Bouchaert, en twee achterachterkleinkinderen, Juul en Moos.

Marcella is niet alleen de oudste inwoonster van het Groenhof, maar ook de eerste honderdjarige daar. Ze is een graag geziene gast bij het personeel, en wordt door iedereen omschreven als een bezige bij. Marcella heeft altijd graag toneel gespeeld en gezongen. Dat laatste doet ze nog altijd met plezier. En voor gezellige uitstapjes was ze ook altijd te vinden. Ze drinkt elke dag haar glaasje Elixir d’Anvers.

Vervangend burgemeester Mieke Syssauw kwam de jarige feliciteren, en bracht geschenken mee, waaronder een mand gevuld met lekkernijen en een zilveren dienblad, met datum en naam erin gegraveerd als aandenken aan de dag.

Ontroerd

Het laatste woord was voor de meer dan ontroerde Marcella: “Ik bedank iedereen van harte om hier aanwezig te zijn voor mijn feest, en ik wil nog zeggen dat ik nergens beter kon zijn dan hier.”

In de namiddag trakteerde het Groenhof voor Marcella’s honderdste verjaardag alle bewoners op koffie en een lekker stuk taart. (Nicolas Verhaeghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier