Loyale Obi (8) zoekt rustige thuis

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij dierenasiel Het Blauwe Kruis in Brugge. Zij zoeken een nieuwe thuis voor Obi (8), een onafhankelijke maar lieve en trouwe shiba inu.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Obi verblijft op dit moment bij Anne Marie Lagrou, een van de vrijwilligers van het asiel. Hij werd vijf maanden geleden afgestaan door zijn gezin en herstelt er van een zware operatie.

“Hij raakte gewond omdat hij zijn draai niet vond in het asiel. Obi is absoluut geen hond die je in een ren of bench kan steken. Hem terugbrengen naar het asiel was dus helemaal geen optie”, weet Anne Marie. Nochtans bracht Obi een groot deel van zijn leven door in verschillende asielen. De gezinnen die hem adopteerden, brachten hem telkens terug.

Te hoge verwachtingen

“Dat heeft volgens mij minder te maken met Obi en meer met de verwachtingen van die mensen. Obi is lief, heel loyaal naar zijn baasjes toe en wandelt flink aan de lijn. Maar shiba inu’s zijn nu eenmaal vrij onafhankelijke honden. Een echt knuffelbeest is Obi dus niet.”

Daarom zoekt Anne Marie een prikkelarme thuis voor Obi waar geen kinderen of kleinkinderen over de vloer komen. “Liefst ook met een tuin en bij mensen die graag wandelen. Zijn pootje zal volledig herstellen en hij gaat er graag op uit”, besluit ze.

Kan jij Obi een thuis bieden waar ze zichzelf mag zijn? Neem dan contact op met dierenasiel Het Blauwe Kruis Brugge of stuur een berichtje naar warm@kw.be.