Lombardsijde viert Kerstmis al in augustus tijdens laatste avondmarkt van de zomer: “Even zot zijn doet geen pijn”

V.l.n.r.: Robert Watty, Tamara Cicou en Danny Van de Amele wanen zich al in kerstsfeer. © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Lombardsijde staat bekend om zijn eigenzinnige tradities, maar deze zomer spant toch echt de kroon. Waarom wachten tot december om Kerstmis te vieren als je ook midden in de zomer kunt genieten van kerstsfeer? Dat moeten Tamara Cicou en Robert Watty, de uitbaters van dorpscafé De Sterre, gedacht hebben. “Even zot zijn doet geen pijn”, lachen ze, en met die gedachte brengen ze de kerstmagie vroegtijdig tot leven.

Op woensdag 28 augustus, tijdens de allerlaatste avondmarkt van het seizoen, kan iedereen die in een feestelijke bui is alvast de kerstsfeer komen opsnuiven. Vanaf 18 uur verandert het dorpsplein in een magische wereld vol kerstversiering, vrolijke lichtjes en zelfs een bezoekje van de Kerstman zelf.

Avond vol verrassingen

De avondmarkt belooft een knallend einde van het seizoen te worden, met optredens die de juiste sfeer neerzetten. En wie het aandurft om in kerstoutfit te verschijnen, kan rekenen op een speciale verrassing van café De Sterre. “Het wordt een fin de saison om nooit te vergeten”, zegt Tamara enthousiast. “Dus, trek je foute kersttrui aan en kom genieten van een avond vol verrassingen. In Lombardsijde vieren we kerst zoals nergens anders, en dat midden in de zomer. Het is een feest dat je niet wilt missen”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier