Lokale politie Knokke-Heist zit nu ook op Instagram

De agenten poseerden al voor een eerste foto.© gf
De agenten poseerden al voor een eerste foto.© gf
Dirk Meulders

De lokale politie Damme/Knokke-Heist lanceert het gloednieuwe account @PolitieDammeKnokkeHeist op het socialemediaplatform Instagram. Met het profiel hoopt het politieteam ook online een brug te bouwen naar de lokale jeugd.

“Ons politieteam is al verschillende jaren actief op Facebook, Twitter en LinkedIn”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Spijtig genoeg bereiken we via deze platformen onvoldoende jongeren. Met Instagram, een netwerk waar de jeugd toch veel op vertoeft, willen we hier verandering in brengen.”

Unieke inkijk

Vijf ambassadeurs uit het operationeel en burgerpersoneel trekken het Instagramverhaal mee op gang. Zo kan het politieteam de jeugd een unieke inkijk geven in de politiewerking. “De ambassadeurs maken de content op het terrein of op de werkvloer. Daarna steekt het communicatieteam de boodschap in een jeugdig Instagramjasje. Ook voor de avatar van de ambassadeurs is een rol weggelegd.”

Het politieteam stemt alle Instagramcontent af op jongeren, waaronder campagnes en informatieve of educatie boodschappen. “Stap voor stap hopen we de online interactie met de jeugd te verhogen en meer inzicht te krijgen in wat leeft op het online dorpsplein”, aldus Van Eenooghe.

DM

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.