Lion Sportclubs breidt verder uit: “Verder inzetten op rolstoelbasketbal”

Voorzitter Ricardo Naeyaert.
Redactie KW

Na Zedelgem, Torhout en Lichtervelde werd zopas een vierde poot toegevoegd aan Lion Sportclubs. Rolling Thunders Wetteren komt onder de koepel van die groep, waarmee het de vierde vzw is en de tweede rolstoelbasketploeg. Voorlopig is geen sprake van een fusie, want er zullen ook voor de komende competitie twee teams ingeschreven worden.

“In 2012 fusioneerde TeleVoIP Zedelgem met Sint-Jan Knesselare”, keert voorzitter Ricardo Naeyaert ruim een decennium terug in de tijd. “Sindsdien hebben we een rolstoelbasketafdeling binnen onze rangen, die het trouwens zeer goed doet. De ploeg werd enkele keren Vlaams en Belgisch kampioen en wist ook al de bekers van Vlaanderen en van België te winnen. Zowel de afdeling in Wetteren als die in Zedelgem willen verder inzetten op rolstoelbasket. Wij slaan de handen in mekaar om samen als één geheel verder te gaan. Zo kunnen beiden sportief, financieel en organisatorisch groeien. De trainingen zullen gezamenlijk georganiseerd worden, waardoor we meer spelers samenbrengen en beter kunnen trainen.”

Oppergaai

“Zedelgem zal volgend seizoen in eerste nationale en de BENE-competitie uitkomen en in de beker van België een gooi doen naar de oppergaai, Wetteren schrijft een team in voor de Vlaamse competitie en Vlaamse beker”, aldus de voorzitter. Rolling Thunders Wetteren, ontstaan in 1981, is de vierde poot van de Lions Sportclubs, die eerder al bestond uit een samenwerking van TeleVoIP Zedelgem Lions, Torhout Lions en Lichtervelde Lions. De activiteiten van de Lions verspreiden zich vanaf nu over vier gemeenten en naast rolstoelbasket zijn er tal van andere sporten mogelijk, gaande van G-darts, G-dans en G-wielrennen tot Multimove en regulier basketbal.

Promoten

Voorzitter Naeyaert mocht meteen ook een eerste voorbeeld van de samenwerking promoten: “Op 12 mei organiseren we samen de finales rolstoelbasket van de beker van België in Wetteren”, klinkt het. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier