Liefst zes nieuwe lichte vrachtwagens voor Torhoutse technische dienst

Ter vervanging van verouderde exemplaren worden voor de stedelijke technische dienst zes nieuwe lichte vrachtwagens aangekocht. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

Goed nieuws voor de stedelijke technische dienst in Torhout. De gemeenteraad heeft maandagavond de aankoop van liefst zes nieuwe lichte vrachtwagens goedgekeurd.

Meestal worden er niet meer dan pakweg twee stadsvoertuigen ineens aangekocht, maar nu zijn het er dus zes. Het voordeel is uiteraard dat je op die manier de totale kostprijs wat naar beneden kunt halen. Bij de verkoop van zes stuks kan de leverancier betere voorwaarden voorzien.

“De totale raming van de aankoop bedraagt 426.000 euro”, zei schepen van Openbare werken Hans Blomme (CD&V). “In dat bedrag is 21% btw inbegrepen.”

De lichte vrachtwagens komen er ter vervanging van versleten exemplaren. Ze hebben een relatief beperkt laadvermogen, maar zijn heel handig in gebruik.

Raadslid Bavo Parmentier (Groen) was niet blij met de keuze voor dieselwagens. “Sterk vervuilend, daar waar er propere en duurzame alternatieven bestaan”, zei hij. “Er zijn andere opties mogelijk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier