Levensloop Kortrijk verhuist naar De Gavers en wordt Levensloop Zuidwest: “Deze locatie biedt meer mogelijkheden”

Op de foto zien we v.l.n.r. Franky Cnudde, Sarah De Jaegere, Griet Vandeputte, Anaïs Derez, en Florian Cnudde. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Levensloop Kortrijk wordt opgevolgd door Levensloop Zuidwest in provinciaal domein De Gavers. De loop is op 28 en 29 september 2024. “De opbrengst is voor de Stichting tegen Kanker.”

Tot en met vorig jaar vond Levensloop Kortrijk plaats in en rond het Magdalenapark in Kortrijk. Vanaf dit jaar komt daar verandering in met de verhuis naar het provinciaal domein De Gavers. “We deden ons best, maar corona gooide roet in het eten en enkele mensen van onze medewerkers/vrijwilligers haakten later af omdat het niet voor de hand lag dat er gemakkelijk herstart kon worden”, zegt Eddy Sabbe, als voorzitter van Levensloop Kortrijk.

Levensloop Zuidwest wordt dus in 2024 de opvolger van Levensloop Kortrijk en zal plaatsvinden in Harelbeke van zaterdag 28 tot en met 29 september in provinciaal domein De Gavers Harelbeke. “De opbrengst gaat naar de Stichting tegen Kanker”, duidt Franky Cnudde van het bestuur, dat verder bestaat uit vrijwilligers Anaïs Derez, Sarah De Jaegere en Florian Cnudde. De voorzitster is Griet Vandeputte.

Levensloop Kortrijk kende enkele grote en mooie edities met meer dan 250.000 euro opbrengst. In 2023 werd 50.000 euro opgehaald.

Geld van de provincie

Voor de verhuis naar De Gavers is men niet over één nacht ijs gegaan. Waarom de verhuis moest, is onduidelijk. “We kregen weinig uitleg, om niet te zeggen geen”, luidt het bij Levensloop Kortrijk. “Er wordt gezegd dat er geringe steun kwam van Stad Kortrijk. Het provinciaal recreatiedomein De Gavers steunt ons met geld van de provincie”, zegt regioverantwoordelijke Sarah De Jaegere. “Domein De Gavers biedt meer mogelijkheden omdat de ruimte groter is voor meer tentjes, materiaal en opvang bij start en aankomst. Op logistiek vlak is het een meevaller met water en elektriciteit in de buurt en een grote parking”, zegt voorzitster griet Vandeputte.

Wie wil deelnemen, kan zich nu al registreren via de website. In 2024 viert de Stichting tegen Kanker zijn honderdjarig jubileum. Levensloop ontwikkelde daarvoor een gloednieuwe stand. “Elke ingeschreven vechter die de Stichting tegen Kanker op die stand bezoekt, krijgt een geschenk. Zo wil de stichting het feestjaar extra kleur geven. Op de meeste Levenslopen zal er ook een photobooth staan waar iedereen het kankeronderzoek kan steunen op een ludieke manier.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier