Landstraat en Zomerstraat in Torhout worden heraangelegd

Onder andere de Landstraat (foto) wordt volledig heraangelegd tussen de Revinzestraat en de Molenstraat. © Johan Sabbe
Johan Sabbe

Na de zomer wordt er langs de Landstraat in Torhout, net naast de interieur- en zonneweringszaak De Linde, een bufferbekken aangelegd in combinatie met een brede afvoergracht. Het gaat om een samenwerking van het stadsbestuur met Fluvius en Aquafin. De gemeenteraad gaf maandagavond groen licht.

Met het project zal de volledige heraanleg gepaard gaan van de Zomerstraat enerzijds en van de Landstraat tussen de Molenstraat en de Revinzestraat anderzijds, een gescheiden rioleringsstelsel inbegrepen. Die werkzaamheden zullen hoofdzakelijk pas in de loop van 2025 plaatsvinden en dan uiteraard hinder voor de omwonenden en het verkeer veroorzaken.

Om wateroverlast te voorkomen

“De afvoergracht en het bufferbekken moeten een belangrijke bypass vormen die gerealiseerd wordt om de mogelijke wateroverlast in de buurt van de wijk Don Bosco en vooral het verder gelegen ’t Hoge te voorkomen”, aldus schepen van Openbare Werken Hans Blomme (CD&V). “Van het eerste deel van de uitvoering van het project, dat zich in de landerijen afspeelt, zullen de weggebruikers en de bewoners weinig of geen last ondervinden. Het bufferbekken wordt tegelijkertijd een zogenoemd captatiebekken. Dat betekent dat land- en tuinbouwers er water zullen kunnen aftappen om hun velden mee te besproeien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier