Laatste Kookeet in huidige vorm

Liefhebbers van de fijne keuken op 28, 29 en 30 september kunnen nog één keer proeven van het culinaire concept Kookeet in zijn huidige vorm. “We willen stoppen op een hoogtepunt en starten in 2020 dus met een nieuw concept”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Deze chefs verwelkomen eind september opnieuw duizenden bezoekers op het plein aan de Balkonrotonde, aan de achterkant van het station. © Davy Coghe

Met zo’n 100.000 bezoekers blijft Kookeet ook na acht edities een succesnummer op de evenementenkalender in de Brugse regio én daarbuiten. Maar toch willen het stadsbestuur, de vzw Brugge Plus en ook de deelnemende chefs zelf het vanaf 2020 over een andere boeg gooien. Het team achter Kookeet zet dit jaar nog eens alle zeilen bij om van Kookeet dé culinaire ontdekkingsplaats te maken voor fijnproevers, bourgondiërs en gastronomen in het huidige, beproefde concept maar vanaf 2020 wordt er dus gekozen voor een nieuwe formule.

“Brugge op culinaire kaart gezet”

“Wat in 2011 bescheiden begon met 23 chefs die samen kwamen op de Markt in een openluchtrestaurant groeide uit tot een fel gesmaakt succes. Kookeet heeft Brugge nadrukkelijk op de culinaire kaart gezet en het concept werd door heel wat steden overgenomen”, stelt schepen voor Werk en Ondernemen Pablo Annys (SP.A). Negen jaar later is het tijd voor een nieuw verhaal, een nieuw concept; een visie die ook gedeeld wordt door alle deelnemende chefs.”

Burgemeester Dirk De fauw vult aan: “We eindigen in schoonheid en mogen trots zijn op wat we met deze ploeg jaarlijks hebben neergezet. Dit alles gebeurde telkens onder toeziend oog van de peter van Kookeet Geert Van Hecke. We gaan dus vanaf 2020 voor een nieuwe formule maar de laatste volgens het huidige concept, eind september dit jaar, wordt zeker ook nog een Kookeet om mee te maken, mee te beleven en nog meer goesting te doen krijgen in onze gastronomie.”

Jannis Brevet gastchef

Naar gewoonte is er ook weer een gastchef en dit jaar is dit Jannis Brevet, chef van het driesterrenrestaurant Inter Scaldes uit Kruiningen in Nederland. In 2001 nam hij samen met zijn vrouw Claudio het restaurant Inter Scaldes, toen een tweesterrenzaak, over. Hij doorliep het hele traject en in 2018 kreeg het restaurant een derde Michelinster. Kenmerkend voor zijn keuken is de invloed van de Zeeuwse wateren. Behalve Jannis Brevet komen er dit jaar 31 Brugse chefs naar Kookeet, waarvan twee nieuwelingen, met name de chefs van Franco Belge en van Goesepitte 43.

Burgemeester Dirk De fauw gaf nog mee dat het evenement dit jaar opnieuw plaatsvindt op het plein aan de balkonrotonde maar dat het in 2020 hoogstwaarschijnlijk terug komt naar ‘t Zand. Over wat die veranderingen precies inhouden, hield de burgemeester de lippen stijf op elkaar. “Het zal sowieso wel opnieuw iets zijn met eten en drinken en met Brugse chefs…”, klonk het enigszins vaag. (PDV)


Alle praktische info op
www.kookeet.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.