Kunstwerk brengt vijftig biermerken creatief in beeld in Roeselare

Zaakvoerder Jo Van Heesbeke viert in mei het tienjarig bestaan. (foto SM)© (foto SM)
Zaakvoerder Jo Van Heesbeke viert in mei het tienjarig bestaan. (foto SM)© (foto SM)
Redactie KW

Om de gevel van zijn drankenhandel wat op te vrolijken nam Jo Van Heesbeke contact op met Steven Selschotter. Deze Roeselaarse kunstenaar kreeg zo goed als carte blanche en maakte een prachtig muurschilderij met maar liefst 50 biermerken in verwerkt.

“De gevel van mijn zaak was na al die jaren toe aan een opfrisbeurt”, steekt Jo Van Heesbeke van drankenhandel Dranken Jo uit de Populierstraat 96 van wal. “Daarom hadden we die in mei al volledig grijs geschilderd. Maar deze zomer trok ik geregeld eens naar de biertuin van Belinda Eelbode in Beveren en zag ik daar Steven Selschotter aan het werk. Ik vond het prachtig en wou dat ook op de muur bij mijn zaak. En toen ik hoorde dat hij van Roeselare zelf was, was ik nog enthousiaster om met hem aan de slag te gaan. Hij heeft zo goed als carte blanche gekregen bij het uitwerken van het concept. De enige vereisten waren dat hij de retrostijl van Lindemans moest gebruiken en dat hij er 50 biermerken moest in verwerken, op een subtiele manier zonder reclame ervoor te maken. Toen hij met zijn schets kwam, was ik meteen verkocht.”

Steven Selschotter heeft ondertussen al zo’n 50 uur van minutieus schilderen achter de rug, straks wachten nog eens zoveel uren om alles af te krijgen. “Normaal had het werk tegen het eind van dit jaar klaar moeten zijn, maar de koude gooit de voorbije weken wat roet in het eten. Daarom staan de schilderwerken even on hold en hebben we beslist om pas na Nieuwjaar verder te doen. Het meeste is al klaar, maar het is de bedoeling dat er rechts nog een Roeselaars gedeelte komt, met onder meer Jean-Pierre Monseré en Freddy Maertens. Het plan is om alles af te hebben tegen mei, want dan bestaat mijn zaak tien jaar en willen we dat vieren. Hoe zien we dan wel, eerst afwachten hoe het dan met de coronamaatregelen zit. Misschien met een soort quiz waarbij de mensen alle 50 de biermerken moeten zoeken op onze gevel?”

“Schepen Dirk Lievens is al een kijkje komen nemen en vindt het een prachtig werk. Misschien kan het in de toekomst geïntegreerd worden bij een fietsroute of tijdens een zoektocht? (lacht) Subsidies moet ik er zeker niet voor hebben. Het is een investering die ik met plezier doe. Het geeft mijn zaak een extra elan en ik breng op deze manier een Roeselaarse kunstenaar in de aandacht. Steven levert schitterend werk, maar is veel te bescheiden. Hij mag met trots uitpakken met zijn creatie”, aldus Jo, die ook zijn gezin wil vereeuwigen op de muur naast het huidige werk. (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier