Kunstexpo in De Koorddanser

Veel volk in de kunstgalerij. Op de voorgrond v.l.n.r. : de kunstenaars Eljim, Sem, Morris en Jérome. (foto Luc)
Redactie KW

Naar aanleiding van het Ensorjaar brachten de leerlingen van het uilennest, het derde en vierde leerjaar van De Koorddanser een bezoek aan Oostende. Daar bezochten ze het museum Mu.ZEE en kregen ze een rondleiding in Fort Napoleon die in het kader stond van Ensor. Ze verdiepten zich daarom ook enkele weken in bekende kunstenaars.

Juffen Rebecca en Ingeborg en meester Geert begeleidden de leerlingen bij het zoeken naar informatie rond het leven en werk van bekende kunstenaars. De info werd gedeeld met de klasgenoten en daaruit ontsproot de idee om kunstwerken te maken die geïnspireerd waren op de kunstwerken van de gekozen kunstenaars.

Het resultaat dat te zien was in de nieuwe galerie van de school was verbluffend. Er waren prachtige reproducties te zien van Jeronimus Bosch, Leonardo Da Vinci, Rembrandt, Jan van Eyck, Pablo Picasso, Claude Monet, Paul Cézanne, Vincent van Gogh, Banksy, Keith Haring, Piet Mondriaan en nog veel anderen. Werken zoals De schreeuw, De waterlelies, Mona Lisa en De zonnebloemen werden door de jonge Koorddanser-kunstenaars op groot formaat geschilderd. Aan talent ontbrak het niet.

Boeiende uitdaging

De leerlingen gaven eveneens tekst en uitleg over het werk van de kunstenaars die ze gekozen hadden. Het werd een boeiende rondleiding doorheen het symbolisme, het impressionisme, het kubisme, het expressionisme en nog andere kunststromingen. De leerlingen wisten ook enkele bijzondere fases uit het leven van de artiest die ze gekozen hadden op een boeiende manier te vertellen aan de vele ouders en grootouders die de tentoonstelling bezochten.

Meester Geert: “Het was voor iedereen een boeiende uitdaging. We hebben bijna anderhalve maand op maandag en donderdag gewerkt aan dit project. De leerlingen hebben zich er volledig in uitgeleefd met deze fantastische tentoonstelling als resultaat. Eljin uit de vierde klas: “Het was een leuk project. We hebben veel bijgeleerd. Samen met Sem hebben we gekozen voor Jan van Eyck. We leerden ook het tijdsbeeld kennen waarin de kunstenaar leefde. Zelf aan de slag gaan om een kunstwerk te schilderen was een hele uitdaging waar we echt van genoten hebben.” (LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier