KSV Roeselare vindt geen nieuwe investeerders; einde van de club lijkt nu een feit

© VDB
Wouter Vander Stricht

Het lijkt over en out voor KSV Roeselare. De toegestroomde supporters en spelers kregen van voorzitter Yves Olivier te horen dat het overleg van deze middag met diverse investeerders, met onder meer een Franse groep als een van de voornaamste kandidaten, niets heeft opgeleverd. Het doek lijkt nu definitief gevallen over de club. Er komt na 21 jaar abrupt een eind aan het verhaal van de Roeselaarse fusieclub.

KSV Roeselare heeft geen nieuwe investeerders gevonden. Het bleek te kort dag. “De club heeft in de laatste dagen uitgebreid en moedig geprobeerd te zoeken naar een oplossing. Er waren drie opties, die in de loop van de dag allen zijn afgesprongen door een gebrek aan tijd. Daarom zal de Raad van Bestuur deze avond moeten beslissen om de boeken neer te leggen”, klinkt het in de mededeling van de club.

Met diezelfde woorden nam een geëmotioneerde voorzitter Yves Olivier rond half zes vanavond afscheid van de spelers en staf, die zich samen met een twintigtal supporters een uurtje eerder op Schiervelde hadden verzameld.

De schade die Jolan F. heeft aangericht bleek niet meer in te dijken. De 25-jarige sportief directeur – intussen in de cel op beschuldiging van zedenfeiten – had nieuwe investeerders op een dienblaadje aangebracht, maar die bleken niet te bestaan. KSV Roeselare had ondertussen een ploeg op de been gebracht, waarvan alle contracten dus zo goed als mogelijk in de papiermand mogen.

Voorzitter Yves Olivier brengt het slechte nieuws.
Voorzitter Yves Olivier brengt het slechte nieuws.© VDB

KSV Roeselare zou dit jaar in eerste nationale aantreden. De club had al een seizoen achter de rug waarin het eerst een faillissement moest counteren en later moest aanhoren dat de licentie voor eerste klasse B niet toegekend werd. Maar met KSV Roeselare 2.0 leek er een project op poten te staan dat ook op het enthousiasme van de fans kon rekenen. Die fans reageerden nu teneergeslagen op de zoveelste episode in de bizarre geschiedenis die de club de jongste jaren meemaakte.

Hoe het nu verder moet met de jeugdwerking is voorlopig onduidelijk. Die zal normaal dit weekend (en mogelijk ook de weken daarna) gewoon in actie komen. Voor de eerste ploeg – die morgen normaal voor de beker naar het Waalse Rebecq moest, zit het seizoen erop, en wordt het voor de overgebleven spelers – waaronder ook enkele jongens met een niet EU-pas – nu helaas zaak om op het laatste nippertje nog een nieuwe werkgever te vinden.