KSV Roeselare geeft forfait voor bekermatch; onderhandelingen met investeerders worden verdergezet

De op de website aangekondige wedstrijd voor de Croky Cup gaat dus niet door.
Wouter Vander Stricht

Het is nog wachten op nieuws over eventuele investeerders bij KSV Roeselare, maar het forfait voor de bekermatch van aanstaande zondag tegen Rebecq is alvast een feit. Niet verwonderlijk ook. Roeselare had nog maar drie A-kernspelers die een geldige aansluiting hadden. Nadat eerder deze week bleek dat KSV Roeselare opgelicht was door sportief directeur Jolan F., die ook de vermeende investeerders had aangebracht, is de club nu in alle haast op zoek naar nieuwe mensen die de club kunnen voorzien van de nodige fondsen.

KSV Roeselare kwam deze week in het oog van de storm terecht. Vorige zondag maakte ceo Diederiek Degryse zelf bekend dat hij door de club in gebreke was gesteld, maar meteen wees hij met de vinger naar Jolan F. De sportief directeur, amper 25 jaar en zonder ook maar enige adelbrief, bleek toen ook al in de cel te zitten. Niet om de valse contracten en schriftvervalsing waarvan hij na zijn korte passage bij KSV Roeselare wordt beschuldigd, maar omwille van zedenfeiten met minderjarige voetballertjes. Feiten die zich voornamelijk afspeelden in het Antwerpse, maar blijkbaar was hij in Roeselare ook al ongepaste berichten aan het sturen naar spelers.

KSV Roeselare was een jaar geleden failliet verklaard, kon daar het tij nog keren, maar het niet krijgen van de licentie voor eerste klasse B betekende de degradatie. Het project KSV Roeselare 2.0 werd in het leven geroepen, maar bleek uiteindelijk één grote zeepbel omdat de nodige financiën ontbraken. Vandaag is de club nog in onderhandeling met nieuwe investeerders.