Kroeg Schouwburg herrijst als sfeervol Café De Post

Zaakvoerder Peter Hoste in zijn café. © MIWI
Michel Wijne
Michel Wijne Medewerker KW

Vorig weekend opende Café De Post Drinks & Bites de deuren. Zaakvoerder Peter Hoste (50) nam de voormalige kroeg Schouwburg grondig onder handen en pakt uit met een horecazaak met uitstraling. “Maldegem was hier duidelijk klaar voor”, aldus Peter, die terugblikt op een fantastisch openingsweekend.

Nadat op korte tijd verschillende cafés de deuren hadden gesloten, heeft Maldegem er met café De Post Drinks & Bites weer een leuke zaak bij.

Zaakvoerder Peter Hoste is geen onbekende in het Maldegemse horecaleven. Zo was hij van 2003 tot 2021 de drijvende kracht achter café De Statie aan het Stationsplein. “Op 2 januari kreeg ik de sleutel van voormalig café Schouwburg en op 8 januari begonnen de renovatiewerken”, vertelt Peter, die met de naam van zijn zaak verwijst naar het postkantoor aan de overkant van de straat. “Heel het interieur werd onder handen genomen, enkel de vloer bleef behouden. Om het geheel een unieke look te geven, werkten we met turquoise tegels en schilderden we het plafond rood. De eikenhouten bar en het steigerhout aan de zijkanten zorgen voor extra gezelligheid, en met Poolse fabriekslampen gaven we het café een industriële touch”, klinkt het.

Hapjes

Binnenkort zal Peter bij zijn drankjes ook ‘bites’ serveren. “Eerst willen we alles nog een beetje op zijn pootjes terecht laten komen en ervoor zorgen dat al onze klanten goed bediend worden. Maar op termijn zullen we bij onze drankjes ook lekkere hapjes als tapaskroketjes, een vleesplankje en nacho’s met camembert serveren. Ook de klassieke portie warm gemengd zal op de kaart staan”, besluit Peter enthousiast.

Café De Post Drinks & Bites Schouwburgplaats 7, Maldegem – op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag open vanaf 14 uur en op zondag en maandag vanaf 10 uur – gesloten op maandagavond en dinsdag.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier