Kookploeg Stine organiseert eerste Bikke Bik-quiz

De 15-koppige kookploeg is een hecte bende vrienden. (foto KD) © Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

‘Amaai mijn oren, we sparen voor 300 nieuwe talloren’. Dit staat te lezen op de affiche van de eerste BIKKE BIKKE BIK-QUIZ. Chiro Stine heeft dringend nood aan nieuwe borden. Daarvoor slaat hun kookploeg de handen in elkaar.

300 nieuwe borden

“Borden gaan nu eenmaal geen leven mee. Zeker niet bij een jeugdbeweging. Er sneuvelen er op kamp, andere zijn niet om aan te zien omdat er stukjes afgebroken zijn… Er zijn zelfs borden gebruikt om op te schilderen. Kortom te veel redenen om op te noemen”, zeggen de volwassen begeleiders Dries Verhauwaert en Nele Doolaeghe. Ze vinden het de max dat de kookploeg hiervoor de touwtjes in handen neemt. ”Borden aankopen kost geld. Daarom houden we met de kookploeg de eerste BIKKE BIKKE BIK-QUIZ. Het is een algemene quiz voor Jan en alleman. Iedereen mag en kan deelnemen. Veertig ploegen bestaande uit vier deelnemers nemen het tegen elkaar op. De eerste drie mogen op het podium een trofee en een mooie prijs ontvangen”, vertelt Nele. “We kunnen uiteraard niet iedereen een prijs geven, anders hebben we niets over voor onze bordenaankoop”, voegt Dries er lachend aan toe. “Het gaat ons om een avond gezellig quizzen in chirosferen en je steunt hiermee onze Chiro.” De kookploeg is een hechte bende vrienden. Ze gaan al jaren samen koken op kamp met Chiro Stine. Sommigen draaien zelfs al tien jaar mee.

Jeugdlokalen

Voor de 250 leden van Chiro Stine ziet de toekomst er rooskleurig uit. Straks zit Chiro Stine in het nieuw, want naast 300 nieuwe borden komen er ook nieuwe Chiro lokalen.

Op zaterdag 9 maart om 19u30 kan je je hersenen pijnigen in de turnzaal van VBS Spes Nostra, Schoolstraat Heule.

(Carlo Herpoel)

Deelname kost 20 euro per ploeg. Inschrijven kan nog t.e.m. 5 maart op http://www.bikkebikkebikquiz.be/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier