Koninklijke Orde van de Paardevisser verwelkomt Karel Florizoone

foto MVO bestuur Kon. Orde van de Paardevisser met in het midden gehuldigde leden Roland Van Billemont (links) en Marius Dugardeyn, nieuw lid Karel Florizoone (3de van rechts) en Fernand Lensen (5de van rechts). (foto MVO) © MYRIAM VAN DEN PUTTE
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Naar jaarlijkse traditie werd ook dit jaar een nieuw lid geïntroduceerd bij de Koninklijke Orde van de Paardevisser en werden enkele mensen officieel in de bloemetjes gezet.

De legendarische garnaalvissers te paard Roland Vanbillemont en Marius Dugardein kregen de titel van Eredeken voor hun prestaties als paardenvissers. Ordelid Fernand Lensen werd gehuldigd voor zijn lange carrière in de horeca, zijn loopbaan als leerkracht in Hotelschool Ter Duinen en als trouwe medewerker en bestuurslid van de Koninklijke Orde van de Paardevisser.

Düsseldorf

Karel Florizoone (alias de Florre) werd verwelkomd als volwaardig lid van de Orde. Karel (70) werd geboren in Ieper als oudste zoon van dichter Fernand Florizoone, cultureel ambassadeur van de gemeente Koksijde, en Ida Demyttenaere. Hij groeide op in Koksijde en volgde na het middelbaar in het Atheneum Veurne de opleiding grafische vormgeving aan het Higro Gent. Op zijn 22ste trok hij naar Düsseldorf en schreef hij zich in voor de opleiding graphic design & communication aan de Staatliche Kunstakademie. Hij huwde met Lieve Denys. Het koppel kreeg twee kinderen, Stijn en Eline, die intussen voor vier kleinkinderen zorgden.”

“Lieve overleed in 2011. Karel startte zijn eigen Grafisch Ontwerp-Communicatie-buro en heeft zo heel wat bedrijven op weg geholpen. Toen Karel en Lieve de wereld rondreisden, verloren ze hun hart aan Afrika. Ze bouwden er een villa. Maar door het overlijden van Lieve bracht heimwee hem terug naar zijn Westhoek-roots. Toen ordelid Marc Goderis hem aansprak over de Orde, ontdekte hij het nobele doel van de organisatie. Marc nam het peterschap op zich en stelde Karel voor als nieuw lid. “Ik zal me zeker inzetten voor het promoten en beschermen van het erfgoed van de Oostduinkerkse paardenvissers, het steunen van organisaties zoals Spina Bifida…”, verzekert Karel. “Opvallend is ook de stuwende kracht van de Orde onder leiding van haar voorzitter, en de warme hechte vriendschapsband onder de leden en het bestuur!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier