Koerierdienst van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen rijdt voortaan elektrisch

De koerierdienst van het Wit-Gele Kruis bij de nieuwe elektrische auto. © Wit-Gele Kruis
Redactie KW

De koerierdienst van het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen rijdt voortaan elektrisch rond in heel de provincie West-Vlaanderen. Robbe Deschagt zal met een Volkswagen ID.Buzz de provincie doorkruisen om de twaalf Wit-Gele Kruis afdelingen te bevoorraden en zijn 1.450 collega’s te voorzien van het nodige verpleegmateriaal en andere benodigdheden.

“De eerste reacties van onze collega’s zijn alvast positief”, zegt Robbe Deschagt. Hij merkt dat de verpleeg- en zorgkundigen al volop naar hem zwaaien als hij op de baan is, net zoals ze volop zwaaien naar hun andere collega’s die ze onderweg naar hun patiënten tegenkomen.

300 kilometer

Een gemiddelde rit naar alle twaalf 12 afdelingen bedraagt zo’n 300 kilometer en kan afgelegd worden met een vol opgeladen VW ID.Buzz. Volgens Ella Noë, medewerker mobiliteit bij het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen, is de inzet van een meer duurzame koerierdienst alvast een belangrijke stap in de mobiliteit van onze organisatie in de toekomst:

“Veel organisaties zijn op dit moment nog wat zoekende aangezien oplaadvermogen en transportvolume belangrijke elementen zijn in de afweging bij dit soort transporten. Op een elektrische en tegelijk stijlvolle manier willen we alvast het goede voorbeeld geven als thuisverplegingsorganisatie. “

Duurzaam

“Aangezien wij binnen de thuisverpleging ook heel wat kilometers op de baan afleggen om onze patiënten thuis te verzorgen, zetten we bovendien momenteel de stap om te kijken in welke mate we ons volledig wagenpark duurzamer kunnen maken. Zo testen we na de zomervakantie ook enkele elektrische dienstwagens uit voor onze thuisverpleegkundigen en zorgkundigen.”

“Onze verpleeg- en zorgkundigen rijden in West-Vlaanderen gemiddeld immers 12.500.000 km voor dienstdoeleinden op jaarbasis. Ook het stijgend fietsgebruik en gebruik van elektrische scooters past bij onze doelstelling om ons vervoer verder te verduurzamen”, aldus Ella Noë.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier