Alle activiteiten, zowel indoor- als outdoorevenementen op het grondgebied van Knokke-Heist zijn verboden tot en met 30 april. Dat heeft het gemeentebestuur donderdagmiddag beslist en werd meteen bij burgemeesterbesluit bekrachtigd. Gebouwen zoals het cultuurcentrum, cafécultuur en de bibliotheek Scharpoord blijven dicht. Maar ook jeugdclub 't Verzet, beachbars, Lakeside Paradise, (water)sportcentra en seniorenontmoetingscentra sluiten de deuren. Ook activiteiten van de jeugdbewegingen, de sportclubs, socioculturele verenigingen en de speelpleinwerking worden minstens anderhalve maand opgeschort. En zelfs de erediensten mogen niet doorgaan. Uitvaartplechtigheden in intieme kring zijn wel nog toegelaten.

Burgemeester graaf Leopold Lippens vindt dat de federale overheid te weinig maatregelen treft en neemt daarop het heft in eigen handen. "Als ze op federaal niveau niets doen, neem ik zelf wel voorzorgsmaatregelen. Het is belachelijk dat Italië wel in lockdown kan gaan en dat niemand hier die beslissing durft te maken", aldus Lippens.

De burgemeester sluit niet uit dat binnenkort ook restaurants en winkels worden gesloten. "Vrijdag wordt beslist of er nog strengere maatregelen volgen." Met de paasvakantie voor de deur komen de restricties heel ongelegen voor de ondernemers in de kustgemeente. Met de reeks ingrijpende maatregelen wil het gemeentebestuur vermijden dat het coronavirus zich verder verspreidt in Knokke-Heist en zo de inwoners beschermen.

Om de verdere besmetting van het coronavirus tegen te gaan, zijn bij burgemeesterbesluit nu ook alle activiteiten, in-...

Geplaatst door Gemeentebestuur Knokke-Heist op Donderdag 12 maart 2020

Ann Vantomme, organisator van de jaarlijkse EOTS-party die de beste amateurvoetballers van West-Vlaanderen samenbrengt, had dit jaar voor haar feest het casino van Knokke gereserveerd. Ze kreeg nu ook de mededeling daar event op donderdagavond 30 april, dus daags voor 1 mei, niet zal kunnen plaatsvinden. "Ik vond de coronahysterie was overhyped, maar moet nu wel de gevolgen vaststellen voor alle zelfstandigen. In mijn geval weet ik dus niet of ik het evenement moet laten doorgaan op 30 april. Eerst en vooral of het mag doorgaan, want volgens de mail van het bestuur van Knokke mag er geen enkele activiteit doorgaan tot eind april. Ook mag er geen enkele beachbar open en dit met de paasvakantie in het vooruitzicht."

"Ons evenement staat gepland op 30 april, dit is dus de laatste dag. Stel dat het mag doorgaan, kan het positief zijn, want de mensen gaan na een maand wel zin hebben om eens te feesten. Aan de andere kant loopt ticketverkoop niet, want de mensen blijven angstig afwachten. Momenteel wacht ik de situatie af tot begin april om dan uiteindelijk te beslissen of we het laten doorgaan of we het zullen verplaatsen. Want we moeten nog rekening houden met een ander facet. Matchen eerste klasse worden achter gesloten deuren gespeeld maar de matchen in amateur en provinciaal worden gestaakt tot eind maart. Die matchen moeten dus ook nog ingehaald worden. Op die manier lopen we ook gevaar dat er langer gespeeld zal worden en dat we geen topschutter, beste doelman of kampioenen kunnen huldigen. Maar sowieso gaat EOTS door!"

Alle activiteiten, zowel indoor- als outdoorevenementen op het grondgebied van Knokke-Heist zijn verboden tot en met 30 april. Dat heeft het gemeentebestuur donderdagmiddag beslist en werd meteen bij burgemeesterbesluit bekrachtigd. Gebouwen zoals het cultuurcentrum, cafécultuur en de bibliotheek Scharpoord blijven dicht. Maar ook jeugdclub 't Verzet, beachbars, Lakeside Paradise, (water)sportcentra en seniorenontmoetingscentra sluiten de deuren. Ook activiteiten van de jeugdbewegingen, de sportclubs, socioculturele verenigingen en de speelpleinwerking worden minstens anderhalve maand opgeschort. En zelfs de erediensten mogen niet doorgaan. Uitvaartplechtigheden in intieme kring zijn wel nog toegelaten. Burgemeester graaf Leopold Lippens vindt dat de federale overheid te weinig maatregelen treft en neemt daarop het heft in eigen handen. "Als ze op federaal niveau niets doen, neem ik zelf wel voorzorgsmaatregelen. Het is belachelijk dat Italië wel in lockdown kan gaan en dat niemand hier die beslissing durft te maken", aldus Lippens. De burgemeester sluit niet uit dat binnenkort ook restaurants en winkels worden gesloten. "Vrijdag wordt beslist of er nog strengere maatregelen volgen." Met de paasvakantie voor de deur komen de restricties heel ongelegen voor de ondernemers in de kustgemeente. Met de reeks ingrijpende maatregelen wil het gemeentebestuur vermijden dat het coronavirus zich verder verspreidt in Knokke-Heist en zo de inwoners beschermen.