https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kiwanis Bachten de Kupe – La Joconde houdt grote inzamelactie voor vernield weeshuis

Lindsey Beele (Kiwanis-lid), Ann Duforêt (helper), Veronique Neut (voorzitter Kiwanis La Joconde-Bachten de Kupe) en chauffeur Filip Staelens die bedankt werd met een flesje wijn voor het vertrek naar de regio Luik. © (Foto JT)
Redactie KW

De dames van Kiwanis Bachten de Kupe – La Joconde zetten zich ondermeer in voor kinderen die het minder goed hebben. In de buurt van Luik werd het weeshuis ‘Edelweiss’ in Vaux-sous-Chèvremont nabij Chaudfontaine, waar kinderen tussen 4 en 17 jaar verblijven, zwaar getroffen door de overstromingen.

Het verblijf werd volledig onbewoonbaar voor de weeskinderen die erin waren ondergebracht. Zij moesten verhuizen naar de tweede verdieping van een woon- en verzorgingstehuis in de regio en zagen al hun bezittingen verloren gaan in het kolkende water. Gelukkig vielen er geen slachtoffers te betreuren.

Kiwanis La Joconde zet hun schouders onder een grote inzamelactie voor deze kinderen van het weeshuis ‘Edelweiss’. Ze verzamelden ondermeer donsdekens, beddengoed en ook heel wat reinigingsproducten om de hoogste nood te lenigen. Het Veurns bedrijf Meli zorgde voor een palet droge voeding en choco. Kiwanis-lid Isabelle Verlodt zorgt ervoor dat alle goederen voorlopig kunnen ondergebracht worden in een leegstaande woning van vrienden in Steenkerke.

Andere sponsors zorgden voor splinternieuw ondergoed en schoenen. Ook bood een cosmeticabedrijf 1000 flesjes reinigende handgel aan. Vrachwagenbestuurder Filip Staelens reed in de afgelopen week twee keer naar de regio Luik om deze goederen af te leveren. “De nood is daar inderdaad heel groot”, getuigt hij. “met mijn bestelwagen, waar normaal politiehonden en speur- en reddingshonden in vervoerd worden, draag ik graag mijn steentje bij voor vervoer van hulpgoederen.”

De inzamelactie loopt nog altijd. Ook kan geld gestort worden op de rekening van Kiwanis La Joconde. Met dat geld worden dan producten aangekocht om de kinderen van het weeshuis weer het nodige comfort te bieden. De plaatselijk Kiwanisvereniging in de regio Luik zorgt verder voor de verdeling van al het geschonken materiaal. Alle inlichten over de inzamelactie kan gevolgd worden op de Facebookpagina en website van de Kiwanis La Joconde Westkust-Bachten de Kupe.

Alle financiële hulp is welkom op het rekeningnummer is BE62 1030 5348 5161. De bedragen worden integraal overgemaakt aan Kiwanis Benelux voor de concrete verdeling van de nodige hulp. “Zo garanderen wij dat elke geschonken euro terecht komt bij de noodlijdende kinderen”, zegt voorzitster Veronique Neut. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.