Kabouter Plop levert pompoensoep in wzc Sint-Bernardus
Het voorbije weekend kregen de bewoners van woon-zorgcentrum Sint-Bernardus in De Panne onverwacht bezoek van kabouter Plop uit Plopsaland. Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, en zijn team bedachten een originele oplossing voor de duizenden pompoenen die het pretpark in halloweensfeer dompelden. De eerstvolgende weken blijft het pretpark immers verplicht gesloten, en dus kregen de pompoenen een tweede leven … als pompoensoep die wordt uitgedeeld in de woon-zorgcentra.
Het pompoenenverhaal zorgde alvast voor een mooie samenwerking tussen Plopsaland, partners BelOrta, Quality Food Group en Allgro die de overige soepgroenten aanleverden, Hopper Jeugdverblijf Merkenveld uit Zedelgem en een aantal mensen met een beperking uit meerdere organisaties in de regio. Maar liefst 800 kg toverden ze om tot 1.500 liter pompoensoep en daarvan bracht kabouter Plop 60 liter naar wzc Sint-Bernardus.
‘Verbondenheid stimuleren’
Luc Van der Biest, directeur investeringen van de Plopsa Group: “In deze donkere dagen willen we met deze actie een lichtje doen branden aan het eind van de coronatunnel, vooral bij onze meest kwetsbare medemensen. Het enthousiasme bij alle instellingen was bijzonder groot!”
“Iedereen voelde zich geroepen én verplicht om mee te helpen: deze actie betekent een lichtpuntje in de situatie waarin hun opa of oma momenteel leeft. Engagement voor onze medemensen, zorgen voor acties die verbondenheid stimuleren, is vandaag eens te meer de olie van de motor! We mogen niet bij de pakken blijven zitten, maar initiatieven nemen en iets doen voor elkaar!”
Bloemen voor Plop
De pretlichtjes fonkelden merkbaar in de ogen van de bewoners van wzc Sint-Bernardus toen kabouter Plop en zijn assistenten kwamen aanzetten met 60 liter pompoensoep. Kabouter Plop werd uitvoerig bedankt en kreeg onder meer een mooie bloemenruiker aangeboden van een enthousiaste fan onder de bewoners.
Frank Vanfleteren, directeur van het woon-zorgcentrum, stelde dit gebaar erg op prijs: “We zullen zeker een bedankingsbriefje met een foto naar de jongeren en de mensen met een beperking sturen die hieraan hebben meegewerkt.”
Hij benadrukte ook dat er in het woon-zorgcentrum, waar 118 bewoners zijn gehuisvest en nog eens 6 mensen in kortverblijf, alles in het werk wordt gesteld om het coronavirus buiten te houden. “We hanteren strikt alle procedures, hoewel dit enorm werkintensief is”, verduidelijkt hij.
Voorlopig geen coronabesmettingen
“We werken met leefgroepen en bij het minste symptoom worden mensen onmiddellijk getest. Dan volgt ook meteen contactisolatie tot het resultaat gekend is. Dagelijks doen we een drietal testen, onder meer of mensen neusloop of koorts hebben of hoesten, ook bij onze medewerkers. Tot op vandaag zijn er geen Covid-besmettingen noch bij onze bewoners noch bij onze medewerkers. Dat hebben we vooral te danken aan de aangehouden inspanningen van alle medewerkers en vrijwilligers.”
“Ondanks alle beperkende maatregelen proberen we de huidige werking met activiteiten verder te zetten. We zorgen voor muziek, eigen medewerkers maken wandelingen met bewoners binnen de eigen leefgroep. De brasserie is wel gesloten maar we hebben de tafels op ruime afstand van elkaar opgesteld en met plexischermen uitgerust, zodat onze bewoners ook daar even kunnen verpozen.” (MVO)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier