Jury verkiest Oona Vervaecke en Lindsay De Vylder tot Anzegemse sportfiguren

Groepsfoto met de 25 sportlaureaten, met onder andere de twee sportfiguren Oona Vervaecke (derde van links eerste rij) en Lindsay De Vylder (midden met lilakleurige polo), Eli Iserbyt (derde van rechts met streepjestrui), schepen van Sport Yannick Ducatteeuw (uiterst rechts) en links achteraan schepenen Davy Demets (Inzet) en Louis Degroote (Samen één). © GV
Gerda Verbeke

Vrijdag werden de Anzegemse sportlaureaten en sportfiguren gehuldigd tijdens een mooi event in CC De Ansold. Al waren de laureaten aan elkaar gewaagd, toch sprongen er twee sportievelingen bovenuit volgens een externe jury: Oona Vervaecke (categorie -16) en Lindsay De Vylder (categorie volwassenen) zijn de twee Anzegemse sportfiguren 2023. “Laat deze sporttroffee een inspiratie zijn om er ook in 2024 opnieuw een sportief topjaar van te maken”, klonk schepen van Sport Yannick Ducatteeuw (Inzet).

Laureaten

De sportdienst en de sportraad, maakten er een sfeervolle avond van. Zij zetten 25 sporters in de bloemetjes waarvan dertien in de jongerencategorie -16 en in de categorie volwassenen nog eens twaalf sportbeoefenaars.

Het grootste deel van de laureaten bij de jeugd was te vinden bij de paardensport: Oona Vervaecke, Lente Verstraete, Billie Verstraete, Feline Demeulemeester, Thibo Demeulemeester, Anouk Gryspeert, Maithe De Witte, Freeke Callens, Hanne Dejaegher, Alexia Jacobs, Felice Gryspeert en Isabella Jacobs en Mountainbike/Veldrijder Pippe Stevens.

In de categorie volwassenen werden trofeeën overhandigd aan wielrenners Victor Vaneeckhoutte, Thor De Baene, Lindsay De Vylder en Viktor Vandenberghe. In de discipline duathlon/crossduathlonals waren de trofeeën voor Matteo De Smet, voor atletiek ging de eer naar Ann Parmentier, Henk De Keukelaere en Maaike Vander Cruyssen, in de categorie turnen was de trofee voor Thiemen Valcke, voor judo ging de beker naar Mike Demiddele en tot slot was er bij het paardrijden een bekroning voor Stijn Van Nieuwenhuyse en Julie De Meulemeester.

Vijf ploegen op het podium

Naast individuele sporters werden ook vijf ploegen gehuldigd. Binnen de discipline voetbal viel Jong Anzegem tweemaal in de prijzen met U15 en U21. De drie andere ploegen kwamen driemaal uit de Landelijke Rijvereniging (LVR) Anzegem.

Sportfiguren 2023

Oona Vervaecke (categorie -16) en Lindsay De Vylder (categorie volwassenen) zijn de twee Anzegemse sportfiguren 2023.

Uitzonderlijke sportprestatie

Naast de sporttrofee werd veldrijder Eli Iserbyt in de bloemetjes gezet ter ere van zijn Belgische titel die hij behaalde halverwege januari 2024 in Meulebeke en recent nog als eindwinnaar in de Wereldbeker veldrijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier