Jonie Vanhoutte en Sander Heemeryck winnen 37ste Veloopzwem in De Haan

De top drie: Sander Heemeryck, Sven Vandenbroucke en Tim Van Hamme. © FRO
Redactie KW

De 37ste editie van de Veloopzwem in De Haan (500m zwemmen, 27 km fietsen en 8 km lopen) kreeg 244 atleten aan de start.

De zwemproef vond ‘s morgens plaats in het zwembad van Wenduine. Tuur Lemmens uit Heusden vestigde een nieuw record met een zwemtijd van 5’11”.

In de fietsproef werd hij vlug ingehaald door een zestal concurrenten, zodat we zeven leiders kregen: Sven Vandennbroucke (Moorsele), Ronny Bertels (Bredene), Tuur Lemmens, Tim Van Hamme (Vilvoorde), Xander Marclé (Oedelem), Brecht Van Vooren (Moorsele), Sander Heemeryck (Winksele) en Antonio Hernaert (Waver). De leiders bleven samen tot de laatste fietskilometers. Tim Van Hamme en Sven Vandenbroucke gingen met een kleine voorsprong het looponderdeel in.

Maar Sander Heemeryck bewees dat hij de beste loper is. In de laatste kilometers liep hij naar de kop. Hij won de Veloopzwem in 1 uur 13′ 48″, twaalf seconden sneller dan Sven Vandenbroucke. Tim Van Hamme werd derde op 30 seconden.

Bij de dames ging de zege naar Jonie Vanhoutte uit Lichtervelde. Ze had een half minuutje voorsprong op Frauke Timmerman uit Waregem. Winnaar in de tri-triatlon (1.17.23) was het team TD Leuven (Wout Wera, Kjell Mertens, Luka Bosmans). Ze wonnen met vier minuten voorsprong op La Machine Bredene-Oostende met Liesbeth Devolder, Hans Van Den Buverie en Jelena Pollentier.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.