Marino Punk verblijdt de harten in het H. Hart

Kurt Vandemaele
Kurt Vandemaele Reporter

Accordeonist Marino Punk is hot tijdens de coronacrisis. Hij is volop bezig aan wat hij zelf de Covid-19 tournee noemt. 19 mei 2020 stond een optreden gepland buiten aan het woon-en zorgcentrum H. Hart in Kortrijk. Of liever, zeven optredens, want het centrum is tegenwoordig zo groot dat hij op 7 verschillende plekken 20 à 25 minuten speelde, om het hele centrum te kunnen bedienen. Hij begon rond 13 uur en was er de hele namiddag aan de slag. In het gezelschap van zijn echtgenote Debbie De Cauwer.

“Soms is het een beetje bizar om voor een muur te staan spelen,” vertelde Marino, terwijl de ramen begonnen open te schuiven en mensen duidelijk zaten te wachten om het optreden te kunnen zien. Nadat hij opende met “Goeie namiddag, ik ben Marino Punk, ik kom je vergezellen met een beetje accordeonmuziek. Als je zin hebt om te zingen, is het deze namiddag het moment.”

https://www.youtube.com/watch?v=uhIxbR_Txdk

De sfeer zat er al vlug in en het duurde niet lang of je zag mensen meewiegen. Enkele bewoners zakten af naar beneden om het concert van dichtbij te kunnen meemaken. Marino begon zijn Covid-19 tournee in Menen en Rekkem en in zijn agenda staan naast Kortrijk gelijkaardige concerten gepland in Oostduinkerke, Brugge, Antwerpen en Gent. Een pleister op de wonde, want ook Marino zegt dat hij tot september zijn goedgevulde concertagenda geschrapt zag. Maar intussen verblijdt hij de harten van zij die het dezer dagen met heel weinig vertier moeten stellen.

Marino Punk verblijdt de harten in het H. Hart

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.