Jonge technici ontvangen diploma Tiener Techniekacademie

De gediplomeerden samen met hun leerkrachten, burgemeester en schepenen. © Luc Bouckhuyt
Luc Bouckhuyt
Luc Bouckhuyt Medewerker KW

In oc Vondel vond de diploma-uitreiking van de Tiener Techniekacademie plaats. Achttien leerlingen van de vijfde en zesde klas hebben van 24 januari tot en met 6 maart deelgenomen aan de Tiener Techniekacademie die op woensdagnamiddag plaatshad in oc Vondel.

Bedoeling van dit initiatief is de jongeren aan te moedigen hun technische vaardigheden aan te scherpen. Zo kregen de leerlingen les in hout-, metaal- en kunststofbewerking, leerden ze programmeren en kregen ze de basistechnieken mee van elektriciteit. Dit alles resulteerde in het vervaardigen van een mooie bureaulamp en het programmeren van een figuurtje. Deze cursus liep in samenwerking met Hogeschool Vives onder begeleiding van Nancy, Walter en Christelle.

Boeiende lessen

Burgemeester Verwilst: “Dit is een prima ondersteuning voor jongeren die houden van techniek. Er is nog altijd een nijpend tekort aan goed geschoold technisch personeel. Dergelijke initiatieven kunnen hier een antwoord bieden. Ik wil hier ook de ouders bedanken, want op die manier helpen ze meebouwen aan de toekomst van onze gemeente.”

Régor Litaer, zesdejaars leerling aan de Marialoopschool bij de juffen Sandrien en Eva: “Het waren echt boeiende lessen, totaal anders dan in de klas. We kwamen in contact met verschillende materialen die we mochten bewerken en we leerden eveneens hoe we een robot konden programmeren. Dat werkt echt aanstekelijk. Ik zie het als een prima voorbereiding op volgend jaar, want dan wil ik heel graag STEM technieken volgen aan het VTI in Tielt.

Volgende leerlingen ontvingen hun diploma: Sanora Vandendriessche, Jayden Beeckaert, Lyamm Claerhout, Thirza Cuvelier, Kasper De Wulf, Briek Desmedt, Robin Goethals, Vic Jacobs, Régor Litaer, Briek Slock, Marie-Alix Tanghe, Arno Tillie, Mats Van Hauwaert, Finn Vanbecelaere, Liam Vandekerckhove, Sem Vanhee en Seppe Verschatse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier