JONGCD&V op zoek naar noden en wensen van jeugd plus 12 jaar

© (Foto NS)
Redactie KW

De jongerenorganisatie JONGCD&V wil weten hoe jongeren het aanbod aan sport- en ontspanningsmogelijkheden ervaren. Via sociale media lanceert men een vragenlijst onder de titel ‘We need you(th).

De lokale jongerenafdeling van CD&V kreeg recent een nieuw bestuur. Ruben Verkest is de jongerenvoorzitter en voelt zich heel ambitieus. “Het gemeentebestuur zorgde al voor vele sport- en ontspanningsmogelijkheden voor kleuters en kinderen van de lagere school. Voor kinderen ouder dan twaalf jaar is het aanbod iets moeilijker. Vandaar dat wij, met onze organisatie, de stem van de oudere jeugd willen horen en met hun input kunnen wij naar het gemeentebestuur stappen. Op die manier kan het huidig aanbod uitgebreid worden.

Drie eenvoudige vragen

Met drie eenvoudige vragen wil men van de middelbare jeugd horen hoe ze het huidig aanbod ervaren, wat er toegevoegd kan worden en wat hiervoor de ideale locatie is. “Wij hopen alvast dat we heel veel goede commentaar mogen ontvangen. Om de middelbare scholieren te overtuigen om de vragenlijst ook te beantwoorden kozen wij voor een ludieke actie. Binnenkort zal de vragenlijst via sociale media verspreid worden en volgt er meer duiding en bekenbaarheid. Op woensdagmorgen 29 september trokken wij alvast de straat op en stelden onze actie voor. De respons was alvast populair.”

Enkele jaren geleden werd de Change-actie geactiveerd. Toen bevroeg de jongerenpartij aan de Wingense jeugd over wat anders en beter kon. Eén van de voorstellen was de aanleg van een skatepark. Er werd op die vraag ingegaan en kort nadien werd een skatepark aangelegd aan sporthal De Zwaluw in Zwevezele.” Goede ideeën verdienen het om uitgewerkt en gerealiseerd te worden”, benadrukt schepen van Sport en Jeugd Jens Danneels. “Ik ben dan ook heel benieuwd naar de input van onze jongeren en wil heel graag aan de slag gaan met hun spetterende voorstellen.” (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier