Zonnebeekse kinderen kiezen kindergemeenteraad

Het was de gemeentelijke overheid die met het doorknippen van het lint aan jeugdhuis De Moane de stemburelen voor open verklaarde in het bijzijn van organisatoren en stemmers. © ZB
Noël Vandewiele
Noël Vandewiele Medewerker KW

Vandaag gaf burgemeester Ingrid Vandepitte geflankeerd door de schepenen Joachim Jonckheere en Koen Meersseman de start van het stemfeest voor de kindergemeenteraad.

Heel wat kinderen, al of niet vergezeld van hun ouders, kwamen naar jeugdhuis De Moane in Zonnebeke om hun stem uit te brengen. Het gaat om kinderen uit het vierde en vijfde leerjaar. Het project werd uitgewerkt door enkele studenten van hogeschool Vives in samenwerking met de jeugddienst. Gewetensvol kleurden de jonge kiezers de bolletjes in het stemhokje. Er was keuze uit 28 kinderen die zich kandidaat hadden gesteld met inbegrip van de items die voor hen belangrijk waren.

Belangrijke punten waren sport en spel, natuur, veiligheid, welzijn en leefomgeving. De kandidaten kwamen uit de vijf verschillende deelgemeenten en alle lagere scholen uit Zonnebeke. Daaruit moeten 16 leden, die de gemeenteraad zullen uitmaken, verkozen worden. Vrijdag bij de aanstelling zal de verkozen raad de burgemeester en schepenen kiezen. De 16 verkozen raadsleden zullen deze avond nog verwittigd worden door de jeugdcoördinator. De niet-verkozenen krijgen een troostend woordje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier