Voelgewoel in De Grote Post is ontdekkingsparadijs voor de allerkleinsten

Bart Tommelein bracht een bezoek aan Voelgewoel, de activiteit die De Grote Post organiseert voor de allerkleinsten. © EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Kinderen van 0 tot 3 jaar kunnen zich tot het einde van de paasvakantie uitleven tijdens Voelgewoel in Oostende. “Alles draait rond doen voelen, bewegen, kruipen en ervaren”, zeggen Michiel Soete en Sam Declercq, bedenkers van het parcours rond James Ensor.

“Kinderen tot 3 jaar worden vaak over het hoofd gezien in de cultuursector. Het is nochtans ook een doelgroep”, zei burgemeester Bart Tommelein. Hij bracht een bezoek aan Voelgewoel, de activiteit die De Grote Post organiseert voor de allerkleinsten.

Vorig jaar lokte het event een duizendtal kinderen. “Er zijn voldoende onderzoeken die aantonen dat het ook voor baby’s en peuters belangrijk is dat ze op die leeftijd in aanraking komen met cultuur. De Grote Post zet al sinds 2018 in op die doelgroep. In de paasvakantie is Voelgewoel een vaste waarde”, vertelt programmator Simon Monballiu.

Ensor

Michiel Soete en Sam Declercq, beiden theatermaker, scenograaf en actief in het jeugdtheater lieten zich inspireren door ‘De Baden van Oostende’, waarvan voor de ouders een reproductie te zien is. “We bootsten het na met cabines en strandzeilen. Er zijn verschillende eilandjes waar kinderen dingen voelen of er door lopen. De zandbak bestaat uit sponsen en er zijn ballen en ander materiaal om te ontdekken. Dat kan uiteraard ook samen met de ouders.”

Voor Michiel heeft het een extra dimensie. “Mijn grootvader heeft Ensor nog gekend.” Mama Astrid is in ieder geval positief: “Er is echt nood aan speelruimte voor zo’n kleine kinderen. Mijn tweeling Joseph en Medard zijn nu 16 maanden en ontdekken volop. Ik ben van plan om hier tijdens de paasvakantie terug te keren.”

Op zondag 7 april is er de voorstelling Be Kind voor kinderen tussen 6 en 18 maanden. Op zondag 14 april is er de voorstelling Mister Beam in samenwerking met Theater aan Zee. Voelgewoel is gratis toegankelijk op de derde verdieping van De Grote Post. Er is een buggyparking, voedings- en verschoningsruimte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier