De gemeente, de provincie en alle Stadense scholen bundelen de krachten onder de noemer ‘Staden sterk in Stem’. Doel is om elke Stadense leerling tijdens de schoolcarrière kennis te laten maken met een waaier aan technologische, technische, exactwetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.
“Stem, het internationaal letterwoord voor ‘science, technology, engineering en mathematics’, is niet meer weg te denken uit het onderwijs”, vertelt onderwijsschepen Joeri Deprez (Open VLD). “De arbeidsmarkt zoekt afgestudeerden met een technische en/of wetenschappelijke opleiding. Onderwijs moet kinderen gelijke toegang geven tot de Stem-evoluties, hun passie en talenten aanwakkeren en hen de zin geven om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Daarom bieden we met steun van de provincie ondersteuning aan alle onderwijsnetten om Stem in ons kleuter- en basisonderwijs toe te passen. Met dat pedagogisch project creëren we in samenwerking met elke Stadense school een rode draad in de leerlijnen rond Stem. Elke school kan via een jaarlijks Stem-budget materiaal bestellen om in de lessen te gebruiken.”
Groot bereik
Daarnaast voorzien we voldoende opleidingsmogelijkheden voor leerkrachten via onder meer workshops en een pedagogische studiedag rond Stem. Ook de bib start met een Stem-punt waar scholen en bibbezoekers gerelateerde materialen kunnen gebruiken of lenen.”
“Ons project werd samen met 8 andere door de deputatie goedgekeurd”, aldus nog de schepen. “We ontvangen we van de provincie 25.737,22 euro steun.”
De commissie was van oordeel dat ‘Staden sterk in Stem’ een kwaliteitsvol project is met een goede visie, een mooie opbouw, een grote participatie en een groot bereik. “We hopen dat dit innovatieve project met onze steun succesvol is en dat het verder kan groeien”, zegt gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu. De gemeente legt in deze legislatuur nog 45.000 euro bij.
“Door onderwijs en ondernemingen samen te laten werken hopen we dit project verder uit te bouwen en te bestendigen. In de toekomst is het de de bedoeling dat elke Stadense leerling in contact komt met Stem. Zo kunnen de kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met de wereld van morgen.” (BCH)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier