Speelpleinwerking Harelbeke verhuist naar gebouwen Go! Ter Gavers

Jean-Claude Van Loosveldt, directeur GO! Basisschool Ter Gavers, schepen van Jeugd David Vandekerckhove (Groen) en leden van de Dienst Vrije Tijd © PV PV
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Vanaf de krokusvakantie 2024, die begint op 12 februari, vindt de Speelpleinwerking Harelbeke plaats in de gebouwen van GO! Ter Gavers en niet meer in het VTI Harelbeke. Het aantal kinderen dat deelneemt aan de speelpleinwerking blijft groeien en paste daardoor steeds moeilijker in het VTI.

Na uitgebreid overleg besloot Jeugddienst Harelbeke te verhuizen naar GO! ter Gavers, een locatie die hen meer flexibiliteit biedt. “Hier kunnen we nog beter inspelen op de verschillende leeftijdsgroepen, met voor elke groep een apart lokaal. Bovendien is de buitenruimte groot, open en groen, voorzien van speeltoestellen die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden”, luidt het bij Jeugddienst Harelbeke.

“Het succes van de speelpleinwerking dwong ons te zoeken naar een meer geschikte locatie. We zijn blij dat we hier bij GO! Ter Gavers de nodige ruimte vinden waar kinderen comfortabel kunnen spelen”, zegt schepen van Jeugd David Vandekerckhove (Groen).

Zelfde kwaliteit garanderen

De Jeugddienst Harelbeke blikt positief terug op de samenwerking met het VTI. “Hun faciliteiten en steun hebben een sleutelrol gespeeld in de groei van de speelpleinwerking. De Jeugddienst is vastbesloten dezelfde kwaliteit, organisatie, en inzet van jobstudenten en animatoren te blijven leveren, zodat de werking blijft zoals iedereen die kent.” Ook op de nieuwe locatie zullen ze tijdens de krokus-, Paas-, zomer- en herfstvakanties de speelpleinwerking voortzetten.

Het domein van de speelpleinwerking is te bereiken via de hoofdingang van de school aan de Arendstraat 62. De Speelpleinwerking Bavikhove is op het sportterrein aan de Sporthal. De ingang is aan de Vlietestraat 27 met parking ter hoogte van Frituur Baviko.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier