Speelpleinwerking De Bengels organiseert infomoment: “Animator zijn, is megacool”

Jeugdconsulent Stijn Cornette in ‘t JOC: “Vrijdag is iedereen er welkom.” © Foto Kurt
Jenka Watteny
Jenka Watteny Medewerker

Op vrijdag 22 maart organiseren de animatoren van de Bengels een speelpleincafé. Het ideale moment voor ouders om de werking van het speelplein te leren kennen, of meer informatie te krijgen voor wie animator wil worden.

“In de paasvakantie starten we met een doorschuifsysteem, waarbij derde kleuters niet meer naar de buitenschoolse opvang gaan, maar naar de speelpleinwerking”, vertelt jeugdconsulent Stijn Cornette. “Bij heel wat ouders brengt dit vragen met zich mee. Zoals: is mijn kind wel klaar om naar de Bengels te gaan? Op de sociale media zien ze dat het er wat anders aan toegaat dan in De Duiventil, en daar krijgen we nogal wat mailtjes rond. Het speelpleincafé is ideaal om die vragen te beantwoorden en te tonen hoe de werking gebeurt.”

Het kind uithangen

“Er zijn animatoren aanwezig die de vragen zullen beantwoorden en meer informatie geven, en er zijn animatoren die het kind gaan uithangen en spelletjes spelen met de kinderen”, zegt Stijn. “Er is een visvijver, make-over met de verkleedkleren, er worden gezelschapsspelletjes gespeeld. Activiteiten en spelletjes die gespeeld worden in de vakanties bij de Bengels.”

“Heel wat ouders zitten met vragen rond het doorschuifsysteem”

Het speelpleincafé is enerzijds voor kinderen en ouders, maar anderzijds ook voor jongeren die als animator willen starten. “Vanaf 15 jaar zijn ze welkom. Een attest is niet nodig, maar we moedigen hen wel aan om een cursus te volgen. Al is het maar omdat de vergoeding dan hoger ligt.”

Buiten spelen

Het speelpleincafé vindt plaats op vrijdag 22 maart vanaf 16 uur in ‘t JOC. “Dit sluit aan met het einde van de schooldag. Wie vragen heeft of gewoon gezellig iets wil komen drinken, is welkom.”

“Ook wie als animator wil starten, maar niet weet hoe het in zijn werk gaat, is welkom. Starten als animator is megacool, het is groeien in capaciteiten zoals in team leren werken, verantwoordelijkheden nemen. Werken als animator is fantastische zomers beleven waarin je met kinderen buiten kan spelen in de zon. Ik ben zelf jaren animator geweest. Het waren fysiek uitputtende, maar ook de meest fantastische zomers en ik zou deze voor geen geld hebben willen missen”, besluit Stijn.

Link naar het evenement: https://fb.me/e/4nNuvsixp.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier