Nieuw skatepark aan Brigandsbrug in Ingelmunster geopend

Schepen van Jeugd Trui Lambrecht mocht het terrein openen voor de jongeren. © CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Tijdens een skate-event werd op zaterdag 13 april een unieke skatelocatie geopend voor jongeren in Ingelmunster. De skaters konden er meteen hun kunsten demonstreren tijdens een skate contest. Gezien het mooie weer, waren er ook veel kijklustigen.

Schepen van Jeugd Trui Lambrecht mocht de officiële openstelling inleiden. Volgens de schepen is de aanleg het gevolg van een behoeftenonderzoek bij kinderen en jongeren in Ingelmunster. Daaruit bleek dat er grote vraag was naar een skatepark in eigen gemeente. Het ontwerp van de zone maakte het gemeentebestuur dan ook samen met de jongeren. Tijdens inspraakmomenten gaven ze hun mening en tekenden ze mee aan het skatepark van hun dromen. Zo heeft het terrein een volcano, een kick over gap, flatbar, kicker… en zo hebben de skaters meteen waar ze van droomden.

Speelzone

Het skatepark vind je terug naast de Brigandsbrug, aan de kant van het station. Het vormt één geheel met een groene, avontuurlijke speelzone die bestaat uit een aantal kleine heuvels en een open vlakte om te spelen. Er staan ook enkele zit- en picknickbanken. De picknicktafels hebben een verlengd tafelblad zodat mensen met een rolstoel er ook gemakkelijk kunnen aanschuiven.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier