Na 23 jaar heeft De Mote in Koekelare gloednieuwe speeltoren

Het Koekelaarse schepencollege en Evelien Denecker van de jeugddienst zijn fier met de nieuwe speeltorencombinatie. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Het Koekelaarse schepencollege en Evelien Denecker van de jeugddienst zijn fier met de nieuwe speeltorencombinatie. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Net voor het begin van de paasvakantie is de nieuwe speeltorencombinatie op het gemeentelijk sportdomein De Mote klaar voor gebruik. “Het gaat om een investering van ruim 143.000 euro waar alle kinderen van Koekelare en omgeving gebruik van kunnen maken”, aldus burgemeester Patrick Lansens.

In het meerjarenprogramma 2020-2025 besteedt het Koekelaarse gemeentebestuur de nodige aandacht aan de jeugd. Zo worden onder meer enkele speelpleinen vernieuwd. “Het grootste project is de vernieuwing van de grote speeltorencombinatie op het gemeentelijk sportdomein De Mote, sinds jaar en dag een blikvanger in de wijde regio. De combinatie van een groot speelplein met heel wat variatie en het grote terras van de cafetaria van de sporthal in de onmiddellijke omgeving, vormt bij mooi weer een succesformule voor onze gezinnen met kinderen”, begint burgemeester Patrick Lansens.

Klaar tegen paasvakantie

“We voorzagen 150.000 euro in het budget voor 2021 voor een volledig nieuwe speeltorencombinatie. De opdracht werd na aanbesteding gegund aan de firma Eibe Benelux uit Geel voor 143.547 euro. Het bedrijf startte met de plaatsing op 15 maart en twee weken later was alles klaar, zoals gevraagd tegen de paasvakantie.”

“Het vorige speelplein dateerde van 1998 en was duidelijk aan vernieuwing toe. Bij dit project hebben we de jongeren al in een vroeg stadium betrokken. Zo hebben we een bevraging gedaan bij de jongerenraad vooraleer we het lastenboek hebben samengesteld. Hierbij werd duidelijk dat de Koekelaarse jongeren een avontuurlijk speelplein wensten met veel klim-, klauter- en hangplezier. In december werden de voorstellen van drie verschillende firma’s aan het vijfde en zesde leerjaar van alle Koekelaarse scholen voorgelegd. De leerlingen konden hun stem uitbrengen en kozen duidelijk voor het voorstel van de firma Eibe. Het college volgde hun advies”, vervolgt jeugdschepen Jan Lievens.

Vier torens

De nieuwe speeltorencombinatie heeft vier torens waarvan de grootste zeven meter hoog is. “Er zijn vier glijbanen die onderling verbonden zijn via loop- en hangbruggen. Er werd ook een nieuwe kabelbaan, een carrousel en een stawip geplaatst. Enkele toestellen werden in het gras geplaatst zodat ze makkelijker toegankelijk zijn voor minder mobiele kinderen”, besluit Jan Lievens.

(BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier