Dit jaar organiseert Stad Kortrijk, in samenwerking met Howest, KU Leuven Kulak, UGent Campus Kortrijk en VIVES de vierde editie van de Jobhappening. De beurs kan om gekende redenen niet in Kortrijk Xpo plaatsvinden. Maar zowel bedrijven als studenten kunnen elkaar terugvinden op een digitaal platform op donderdag 25 maart 2021.
De Jobhappening is intussen al goed gekend bij studenten. De stad en de onderwijsinstellingen organiseren de beurs jaarlijks om de studenten te laten kennismaken met zo’n 200 bedrijven uit Kortrijk en bij uitbreiding heel West-Vlaanderen en zelfs iets daarbuiten.
In 2020 werd de beurs nog volledig geannuleerd gezien de krappe timing om een digitaal alternatief te voorzien, maar dit jaar is er dus wel een volwaardige digitale jobbeurs. “Ook nu staat ontmoeting centraal: studenten kunnen een speeddate aanvragen bij de bedrijven om zo de vacature te bespreken en het cv van de student te overlopen”, klinkt het bij het stadsbestuur.
Extra uitdaging
“Eén van de extra uitdagingen die corona meebrengt voor onze studenten is om een job te vinden na het afstuderen. Solliciteren is minder evident en ook heel wat ontmoetingskansen met bedrijven vallen weg. Dit jaar kunnen we gelukkig onze jobhappening volwaardig aanbieden, zij het op digitale wijze. Zowel voor studenten als voor bedrijven een ideale gelegenheid om een potentiële samenwerking in de startblokken te zetten”, zegt Kelly Detavernier, schepen van Onderwijs.
Studenten kunnen ook workshops bijwonen waar ze geholpen worden met do’s & don’ts voor een sollicitatiegesprek, het opstellen van een cv of sollicitatiebrief of hoe ze opgemerkt worden door de werkgever aan de hand van sociale media. Pieter-Jan Mollie van Thinkedge en Stefaan Gernaey van Elekti geven boeiende workshops over hoe je kunt knallen op je volgende sollicitatiegesprek en hoe je de job van je leven nastreeft.
Verder studeren
Naast een werkgever zoeken is er de mogelijkheid om bij de scholen te informeren naar mogelijkheden of trajecten om verder te studeren. Ook Start@K is aanwezig om studenten aan te moedigen om student-ondernemer te worden en hen voor te stellen aan studenten die zelf intussen hun eigen onderneming zijn gestart.
Studenten die hun cv willen laten nakijken kunnen dit via de breakoutrooms op het platform. Zo kunnen ze samen met een HR-manager hun cv doorlopen en krijgen ze suggesties om hun cv anders of beter op te maken. Meer dan 200 bedrijven staan te zwaaien met openstaande vacatures. De inschrijvingen voor de workshops, de cv-screening en vooral de gesprekken met potentiële toekomstige werkgevers gingen op 1 maart al van start.
Zelf een kijkje nemen? Dat kan via https://www.jobhappeningkortrijk.be/ .
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier