Jongeren van jeugdbegeleidingstehuis De Bolle krijgen de kans om hun creativiteit te benutten door zelf hun meubeltjes te maken in Atelier De Vonk, een start-up binnen O.666. “Met dit project nemen we de jongeren mee in de circulaire economie.”
Dit jaar nog zal De Bolle -dat jongeren uit kwetsbare en onveilige leefsituaties opvangt- een drietal kamers vernieuwen in het kader van de studiowerking voor jongeren. Die kamers moeten uiteraard ingericht worden. De jongeren van De Bolle nemen deel aan de atelierwerking van Atelier De Vonk, waar ze uit recuperatiematerialen nieuwe meubeltjes maken.
O.666 is een proeftuin voor circulaire economie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Atelier De Vonk past perfect binnen dat kader”, vertelt schepen van Welzijn en Zorg Natacha Waldmann (Groen). “Het is belangrijk dat we zo kunnen werken aan de competenties van die jongeren.”
De jongeren krijgen zo de kans om hun eigen creativiteit te laten spreken. “De jongeren nemen hun zo eigen woonomgeving in handen. Ze leren meubels maken, leren samenwerken en krijgen er een pak zelfvertrouwen bij”, aldus Waldmann.
Circulaire kaart
“Het is belangrijk dat we als stad de circulaire kaart trekken. Daarom financieren wij de circulaire coördinator en nemen we de algemene coördinatie op ons als stad. Naast de kennis die ze opdoen over bepaalde technieken, leren ze het hergebruik van materialen en grondstoffen waarderen en dragen ze ook hun steentje bij bij het bereiken van onze klimaatdoelstellingen”, weet schepen van Mens en Milieu, Silke Beirens (Groen) nog.
Elke maandag en vrijdag krijgen ook andere jongeren de kans om in de ateliers van Atelier De Vonk aan de slag te gaan.
(JRO)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier