Een memorabel einde van de vakantie voor 25 kansarme kinderen dankzij JCI4kids

JCI4kids mocht 25 kinderen tussen 8 en 11 jaar ontvangen uit de ruime regio Kortrijk en Waregem. De gezichten zijn geblurred omwille van privacyredenen. © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

JCI Kortrijk en JCI Waregem (Junior Chamber International) startten begin 2024 het project JCI4kids op, met als doel om dit jaar 100 kansarme kinderen via vier leuke activiteiten te bereiken en hen zo ook een netwerk te bieden. Na een succesvolle paaseierenraap en een race op de Leie tijdens de Sinksenregatta, vond de derde activiteit van dit jaar het voorbije weekend plaats.

“Veel kinderen gaan deze week terug naar school met een rugzak boordevol ervaringen en leuke herinneringen, maar voor heel wat kansarme kinderen is dat helaas niet het geval. Daarom besloten we om een kamp te organiseren, zodat ook deze kinderen boordevol nieuwe ervaringen en leuke herinneringen terug kunnen keren naar de schoolbanken”, aldus William Lietaer van JCI Kortrijk.

JCI4kids mocht 25 kinderen tussen 8 en 11 jaar ontvangen uit de ruime regio Kortrijk en Waregem. “We hebben hiermee ons vooropgestelde doel van 100 kinderen ruimschoots bereikt, over de verschillende activiteiten heen. Voor het vervolg van dit project willen we inzetten op het versterken van de connectie met de gezinnen waar we reeds goed contact mee hebben.”

“Voor het vervolg van dit project willen we inzetten op het versterken van de connectie met de gezinnen” – William Lietaer (JCI Kortrijk)

“We geloven er sterk in dat we echt het verschil kunnen maken door op een speelse manier de kinderen iets bij te leren en hen te inspireren”, gaat Barbara Allaert van JCI Waregem verder. “We bezochten de brandweerkazerne in Gullegem, waarbij er eerst een educatieve sessie werd gegeven over brandpreventie, eerste hulp bij brand en het beroep van brandweerman. Daarnaast organiseerden we heel wat buitenspelen, twee overnachtingen in grote tenten, een groot kampvuur, enzovoort. Het was een weekend vol gevarieerde activiteiten.”

“We geloven er sterk in dat we echt het verschil kunnen maken door op een speelse manier de kinderen iets bij te leren en hen te inspireren” – Barbara Allaert (JCI Waregem)

Dit project wordt ook gesteund door andere verenigingen en brugfiguren. Lions Kortrijk Leie zorgde voor financiering en Ro-Chiro Kortrijk zorgde dan weer voor het nodige kampeermateriaal. Ook de brugfiguren speelden een cruciale rol om het vertrouwen te krijgen van ouders/voogd.

JCI4kids kreeg na afloop al meteen de vraag van brugfiguren en gezinnen of de activiteit volgend jaar opnieuw doorgaat. “Het enthousiasme is dus groot en een vervolg wordt gegarandeerd!” besluit Wim.

Meer informatie op www.JCI4Kids.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier