Delhaize Harelbeke schenkt 7.500 euro aan lokale jeugdverenigingen

© LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Onlangs sloot AD Delhaize Harelbeke hun actie ‘Beetjes’ af. De opbrengst, goed voor 7.500 euro, werd verdeeld onder de lokale jeugdverenigingen van Harelbeke als ondersteuning voor hun werking.

De Beetjes Actie bij AD Delhaize Harelbeke -onder de slogan ‘Alle B’tjes helpen’- was een onderdeel van de nationale campagne. “Deze Beetjes actie had als doel de lokale jeugdverenigingen uit Harelbeke in de picture te zetten. De voorbije weken ontvingen de klanten per aankoopschijf van twintig euro een ‘B’tje’. Dit fictieve geldstuk kon de klant schenken aan zijn of haar favoriete jeugdvereniging”, zegt Karel Lampaert van AD Delhaize. De Beetjes Actie van de AD Delhaize in de Gaverstraat in Harelbeke eindigde op 20 april en leverde zo’n 7.500 euro op, die als ondersteuning voor hun werking werd verdeeld onder de lokale jeugdverenigingen. “Als lokale, zelfstandige supermarkt vinden wij het belangrijk om ons lokaal engagement en onze betrokkenheid te tonen. Deze sponsoractie was de uitgelezen kans om dat naar voor te brengen. Tegelijk was de actie ook een kans voor de betrokken jeugd- en sportverenigingen om meer naambekendheid te creëren bij onze klanten. We wensen alle verenigingen veel succes met hun verdere activiteiten en sociaal engagement.”

Prima initiatief

Met deze sponsoractie kreeg elke jeugdbeweging dus een steuntje in de rug. De top drie van de klanten van Delhaize zag er als volg uit: op één stond het Jeugd Rode Kruis Harelbeke. Zij ontvingen 2.000 euro. Chiro Tijl en Nele stond op de tweede plaats en kreeg 1.500 euro. Op de derde plaats kwam KRC Harelbeke Jeugd. Zij ontvingen 1.000 euro. Verder werd er nog een bedrag van 375 euro gegeven aan 8 verscheidene Harelbeekse jeugd- en sportverenigingen. Het waren de Taekwondo Seung Academy, KSA Peter Benoit Harelbeke, KOG Stasegem en KOG Stasegem G-Team, Scouts Stasegem Kerels van Zannekin, Chiro Zandberg, Volleybal AVC Harelbeke en Scouts Liederik-Adelheid Harelbeke. “Dit is in grote dank aanvaard. Dit is een prima initiatief van AD Delhaize om op die manier onze regionale verenigingen te steunen in hun werking. Elke vereniging kan die extra euro’s heel goed gebruiken”, aldus ondervoorzitter Chris Vanheuverbeke van KOG Stasegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier