JCI Kortrijk en JCI Waregem slaan de handen in elkaar met project tegen kansarmoede bij kinderen

Pauline Van Marcke, Aaron D'Hoop, William Lietaer, Michiel Vandewalle, Gilles Deplaecie en Charlotte De Geest © gf
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

JCI4kids is een project dat recent opgestart werd door leden van JCI Kortrijk en JCI Waregem. Met dit initiatief willen ze activiteiten organiseren voor kinderen in kansarmoede uit de regio. “Het is onaanvaardbaar dat er in onze welvarende regio kinderen moeten opgroeien in kansarmoede. Dit is vaak onzichtbaar voor de omwonenden. JCI Kortrijk en JCI Waregem willen de ogen niet sluiten. Daarom hebben we JCI4kids opgericht”, zegt Michiel Vandewalle.

Paaseierenraap

JCI Kortrijk en JCI Waregem slaan de handen in elkaar met hun project JCI4kids tegen kansarmoede bij kinderen. Initiatiefnemer Michiel Vandewalle (35) uit Waregem vertelt waar het idee vandaan komt. “Ik ben lid bij JCI Kortrijk en JCI Waregem en ga jaarlijks als Sint op bezoek bij de kinderen van onze leden. Vorig jaar werd ik geïnspireerd door een project van JCI Lier die iets rond kansarmoede deden. Ik wilde als Sint ook eens op bezoek gaan bij kinderen in kansarmoede, maar uiteindelijk werd het project veel groter.”

Toen Michiel het idee pitchte bij de leden van JCI Kortrijk en JCI Waregem, waren er dadelijk heel wat geïnteresseerden om een project met meerdere activiteiten te organiseren. “We kwamen bijeen en enige tijd later werd JCI4kids opgericht. De eerste activiteit is een paaseierenraap en zal doorgaan op 14 april in Park Casier te Waregem.”

Drempels wegwerken

Bij het organiseren van de activiteiten, wil de werkgroep zoveel mogelijk drempels weghalen. “Dankzij bijdrages van stille sponsors kunnen we de activiteit aan kansentarief aanbieden. In de praktijk betekent dit dat we geen geld vragen aan de kansarme gezinnen”, vertelt Charlotte De Geest (30) uit Kortrijk, commissiedirecteur van JCI4kids.

“Naast de financiële drempel, kunnen de verplaatsingen tot naar de activiteiten ook een probleem zijn. Omdat we kansarme kinderen willen bereiken uit regio Kortrijk-Waregem, kunnen we rekenen op onze leden van JCI Kortrijk en JCI Waregem voor het ophalen en terugbrengen van de kinderen en hun ouders. Op die manier proberen we zoveel mogelijk drempels weg te werken.”

Voor meer informatie en de mogelijkheid om te steunen, surf naar www.jci4kids.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier