Izegems Bibliothecaris Nicolas Cappelle (60) onverwacht overleden

Bibliothecaris Nicolas Cappelle is onverwacht overleden. (Foto VADU)
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Bibliothecaris Nicolas Cappelle is vrijdag onverwacht overleden. Dat bevestigt het stadsbestuur. Hij werd 60 jaar.

“Onze gedachten gaan in de eerste plaats naar zijn kinderen, familie, vrienden en kennissen die een zware klap moeten verwerken”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA). “De verslagenheid is bijzonder groot bij zijn collega’s, het personeel en oud-personeel van de bibliotheek. Nicolas Cappelle was meer dan twintig jaar een vertrouwd gezicht in het culturele leven van onze stad. Hij bouwde de bibliotheek uit tot een succesverhaal en was ook bijzonder geliefd bij heel wat verenigingen en zijn collega’s van de bibliotheken in de regio, waarvoor hij altijd een luisterend oor was en met woord en daad meebouwde aan het regionale netwerk.”

Stadsdichter Vincent Vandommele bewerkte een gedicht van een van de favoriete dichters van Nicolas en dat zal vanaf maandag uitgesteld staan in de bib, samen met een foto en de mogelijkheid om iets neer te pennen.

“Nicolas was een zeer trouwe medewerker en we hadden weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen. Een zeer groot verlies”, besluit de aangeslagen schepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier