Inwoners Kerkdreef vieren feest wegens prachtige heraanleg

Burgemeester Gino Devogelaere (Samen één) knipt het lint door samen met straatburgemeester Kathleen Ryckewaert en Amélie en Camille. © GV
Gerda Verbeke

“Aandacht, aandacht, groot nieuws vandaag. Kom dit horen, kom dit horen, beste dames en heren van den omstreken en in het bijzonder van de Kerkdreef. Vandaag heb ik hier het genoegen in mijn functie als Belleman van de gemeente Vichte, administratief behorend tot het boerhof van Anzegem en in bijzijn van burgemeester en schepenen, het woord tot jullie te richten”, klonk inwoner Kerkdreef en Belleman van dienst Tino Gabriël. Op ludieke wijze werd de beschermde Kerkdreef, waarin sinds november 2022 rioleringswerken werden uitgevoerd door Aquafin, heropend.

De Belleman schotelde de aanwezigen met een grote portie humor tien nieuwe ‘reglementeringen’ voor die van kracht werden voor alle inwoners van de Kerkdreef. Samen met een delegatie van het college van burgemeester en schepenen en een aantal genodigden, werd er na een gebedsmoment en het doorknippen van het lint, genoten van een feestelijke receptie met een zestigtal aanwezigen. Naar jaarlijkse traditie breiden de buren van de Kerkdreef er een smaakvol en gezellig vervolg aan met hun jaarlijkse barbeque die voor de gelegenheid kon doorgaan op de speelplaats van de vrije basisschool De Wegelink.

Straatburgemeester Kathleen Ryckewaert (51) die reeds 28 jaar in de Kerkdreef woont, was vol lof over het verloop van de werken en het resultaat. “Een pluim ook voor Greet Coucke die vanuit het midden van de Kerkdreef de werken mee opgevolgd heeft door de tweewekelijkse werfvergaderingen bij te wonen en via WhatsApp telkens een stand van zaken door te geven aan de volledige straat. Hopelijk overleven de geklasseerde knoteiken het ook. Alleszins is iedereen content!”, besluit de straatburgemeester. (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier