Internationale delegatie van journalisten brengt bezoek aan Roeselare om stad culinair te promoten

Woensdagavond was het gezelschap bij driesterrenrestaurant Boury te gast. © Stefaan Beel
Peter Soete

Toerisme Vlaanderen bracht deze week internationale culinaire journalisten naar Roeselare. Ze leerden de culinaire geneugten van onze stad en streek kennen. Hun verhaal concentreerde zich natuurlijk rond het verhaal van driesterrenrestaurant Boury.

“Toerisme Vlaanderen wil nog meer culinair toerisme promoten en Roeselare speelt daar nu een grote rol in”, vertelt Ben Boury van restaurant Boury. “Dinsdagavond zijn tien culinaire journalisten uit Duitsland, Oostenrijk, Noorwegen, en een uit België aangekomen in Roeselare. Ze sliepen bij ons in de Caspium guest rooms en in B&B Ter Wallen in Izegem waar we vaak mee samenwerken. De eerste avond zijn we samen lekkere Vlaamse kost gaan eten bij Madame Cocotte als eerste informele kennismaking met de Bouryfamilie en op woensdagmorgen volgde een kennismaking met de jacht in Oostvleteren en een lunch in een jachthuis. Woensdagnamiddag stond een bezoek aan brouwerij Rodenbach op het programma en ‘s avonds kwam het gezelschap dineren in restaurant Boury. Donderdagmorgen was er een bezoek aan Het Kunstuur en een begeleide stadswandeling. ‘s Middags was er een lunch in de Keuken van Roeselare bereid door de Boury Academy en in de namiddag werd kaasboerderij ‘t Groendal bezocht.”

Gastronomische media

“Deze internationale journalisten of influencers zullen tijdens en na de reis verslag uitbrengen over dit bezoek aan Roeselare en omliggende regio, in de gespecialiseerde gastronomische media waarvoor ze werken, of via hun eigen socialemediakanalen”, vertelt schepen van Toerisme Matthijs Samyn. “Een dergelijk bezoek overtuigt hopelijk nog meer mensen, ook uit het buitenland, om een trip te maken naar Roeselare en daarbij alle smaakvolle troeven zoals Boury, Rodenbach en ‘t Groendal, maar ook Het Kunstuur te bezoeken.”

Burgemeester Kris Declercq besluit: “Voeding is een van de drie speerpunten uit onze citymarketing. We zijn dan ook blij dat Toerisme Vlaanderen ons vroeg om mee na te denken hoe we een dergelijke culinaire perstrip kunnen uitwerken. Restaurant Boury met zijn drie Michelinsterren spreekt fijnproevers aan tot buiten de grenzen, maar het programma van de trip toont aan dat Roeselare en de omliggende vallei van de voeding een internationale aantrekkingskracht heeft.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier