Infrastructuurwerken Twee Hofsteden van start

De eerste bouwloten worden in 2025 te koop aangeboden. © JCR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

De West-Vlaamse Intercommunale (WVI) en de gemeente hebben de krachten gebundeld voor de realisatie van Twee Hofsteden, een nieuwe woonbuurt in het centrum van Staden. Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) en Geert Sanders, algemeen directeur van de WVI, gaven met de aanvang van de infrastructuurwerken het startschot voor de nieuwe woonbuurt.

“Twee Hofsteden, gelegen tussen de Kleine Veldstraat, de Rysseveldstraat en de Ieperstraat, zal plaats bieden aan 154 wooneenheden, gespreid over 2 fasen”, weet burgemeester Francesco Vanderjeugd. “Met dit project willen we een antwoord bieden op het nijpend tekort aan betaalbare bouwgrond in Staden, maar ook inspelen op de tendens van gezinsverdunning en vergrijzing, waarvoor nieuwe bouwtypes vereist zijn.”

“In een eerste fase brengen we 45 bouwkavels op de markt die variëren van 200 tot 600 vierkante meter”, legt Geert Sanders uit. “Daarvan zijn 8 bestemd voor halfopen bebouwing, 26 voor vrijstaande woningen en 11 voor een gesloten bebouwing. Voor de overige projectzones in het gebied zullen we een oproep lanceren aan promotoren/ontwikkelaars voor de realisatie van meergezinswoningen. Zo zullen in een eerste fase 72 wooneenheden gerealiseerd worden. Er wordt ook sterk geïnvesteerd in een kwaliteitsvol openbaar domein: groene paden leiden naar een nieuwe parkzone van 4,7 hectare. De paden slingeren langs een nieuwe waterpartij en bestaande groenelementen. Zo dringt het groene landschap langzaam binnen in het woonweefsel. De paden zullen samen met de aanleg van de parkzone en de volgende fase worden gerealiseerd. De nieuwe buurt wordt ingericht als woonerf om de leefbaarheid en veiligheid van kwetsbare weggebruikers te verhogen. Zo zal de snelheid er beperkt zijn tot 20 km per uur. Voor het gemotoriseerd verkeer is de buurt enkel bereikbaar via de Ieperstraat. Als we de huidige timing kunnen aanhouden hopen we te starten met de verkoop van de WVI-bouwloten in 2025”.

Geïnteresseerde kandidaat-kopers kunnen zich inschrijven via www.wvi.be/burger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier